Hoteli & Restorani front
02.12.2024 Hoteli

Novi broj magazina Hoteli & Restorani je u distribuciji

Pred vama je novi broj magazina Hoteli & Restorani za period zima – proleće. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske industrije, a više o sadržaju saznajte u nastavku.

Hoteli & Restorani TEMA BROJA: EXPO 2027 – Koliko hotelskih soba nedostaje Beogradu

Zbog izložbe EXPO 2027, Beogradu će biti potrebno povećanje broja ležajeva za gotovo 40%, a planirano je da se do 2027. godine otvori najmanje 8, a najviše 15 hotela.  Očekuje se da će EXPO privući između 4 i 5 miliona posetilaca tokom trajanja, od kojih će veliki broj potražiti smeštaj u Beogradu.
I u ovom broju vam predstavljamo nove hotele i projekte koji će se realizovati u bliskoj budućnosti. Za naš magazin intervjue su dali Mila Dragić, direktor marketinga Hotela Moskva, Dejan Veljin, Executive pastry chef Hotela Gorski & SPA na Kopaoniku, a Nikola Spajić iz Hotela Square Nine nam je približio kako izgleda biti concierge u ekskluzivnom objektu.
Profesorka Ljiljana Kosar je pričala na temu kvalitetne usluge smeštaja, a Dejan Đorđević iz METRO-a šta je potrebno za dalji rast HoReCa sektora.

Hoteli & Restorani naslovna

Za naš magazin pišu chef Dimitrije Acevski iz Hotelske grupacije Sunčani Hvar i chef Kristijan Marenić iz Hotela Garden Hill u Zagrebu. Olivera Škorić nam je pojasnila zašto se vratila u hotelijerstvo, a chef Marko Jovanović je podelio svoja iskustva tokom 11 godina rada u kuhinji Hotela Crowne Plaza. Ratko Iveković u svom autorskom tekstu vam pomaže kako da jednostavno upravljate društvenim mrežama, a Igor Conić vam predstavlja kako će izgledati novi Hotel Palace u Banjaluci.

Sve ovo i još mnogo toga možete pročitati u novom broju magazina Hoteli & Restorani, a kao i uvek, ceo magazin možete skinuti u PDF formatu na našoj web stranici.

Hoteli & Restorani: Sadržaj

EXPO 2027
KOLIKO HOTELSKIH SOBA NEDOSTAJE BEOGRADU?

Sokobanja
NOVI BUTIK HOTEL ZELENI GRAD

Urbanistički projekat
HOTEL I PIJACA U BEOGRADU NA VODI

Panonske terme
OTVARAJU SVOJA VRATA U MAJU 2025.

Atelje vina Šapat
UNIKAT MEĐU VINARIJAMA

Hotel InterContinental
LEGENDA PONOVO U BEOGRADU

Sirvis
TAČKA SPAJANJA DISTRIBUTERA I HORECA OBJEKATA

Mila Dragić intervju

Mila Dragić, Hotel Moskva
“HOTEL MOSKVA JE MESTO SUSRETA ISTORIJE I SADAŠNJOSTI”

Prof. dr Ljiljana Kosar
“KVALITET USLUGE SMEŠTAJA USLOVLJEN JE KVALITETOM OPREME SAME SOBE”

Aktuelno
SRBIJA (NE)UKIDA BOOKING

Olivera Škorić, Metropol Palace Hotel
“BUDE SE DOMAĆI HOTELI”

Heads Adriatic-WHC
POMOĆ KOMPANIJAMA U PROCESU ZAPOŠLJAVANJA

Nikola Spajić intervju

Nikola Spajić, Hotel Square Nine
“CONCIERGE MOST IZMEĐU GOSTA I CELOKUPNOG ISKUSTVA HOTELA”

Dejan Veljin intervju

Dejan Veljin, Hotel Gorski & SPA Kopaonik
KAKO JE NASTAO ZLATNI DESERT U SLAVU SRBIJE

Dejan Đorđević, METRO Cash & Carry
“SPECIJALIZACIJA ZA KONSTANTAN I ZDRAV RAST HORECA SEKTORA”

Dimitrije Acevski, Hotelska grupacija Sunčani Hvar
KAKO JE PROTEKLO LETO NA JADRANU

Kristijan Marenić, Hotel Garden Hill
STEAK DIANE

Marko Jovanović, Hotel Crowne Plaza
11 USPEŠNIH GODINA U CROWNE PLAZI

Šta kaže nauka?
10.000 UKUSA

Vinarija Bikicki
UNCESORED U TOP 10 SVETSKIH ORANŽ VINA

Marco d’Andrea, Hotel Fontenay
HOTELSKI DORUČAK, VEČERA I DESERT

Nelegalna proizvodnja
SIVA ZONA U ČAŠICI RAKIJE

Domaće sorte
PROKUPAC, PONOS SRBIJE

Ratko Iveković, Brand Alchemist
JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE DRUŠTVENIM MREŽAMA

Igor Conić, Gradnja.rs
HOTEL PALAS, NOVA VERTIKALA BANJALUKE

Industrijska automatizacija
IMA LI ROBOTA U RESTORANU?

Najbolji hotel na svetu

World’s 50 Best Hotels
CAPELLA BANGKOK, NAJBOLJI HOTEL NA SVETU

John Willard Marriott
USPEH NIKADA NIJE KONAČAN

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK I ARHIVA HOTELA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije