Mesara Morava osnovana je, sada već davne 1984. godine na Palilulskoj pijaci i od tada svojim kupcima svakodnevno obezbeđuje najkvalitetnije meso i vrhunsku uslugu.
Morava je jedna od prvih domaćih mesara koja je pokrenula komercijalni program suvog zrenja mesa u strogo kontrolisanim uslovima, pa tako danas u “Dry Aged” komorama Mesare Morava sazrevaju Ribeye, T-bone, biftek i drugi vrhunski komadi junećeg mesa na radost brojnih gurmana, ali su i dalje sastavni deo Moravine svakodnevne ponude najfiniji komadi svežeg mesa i vrhunskih zanatskih mesnih prerađevina. Zbog svega ovoga Mesara Morava je često i prvi izbor vrhunskih hotela i restorana u Srbiji, čiji šefovi u svojim kuhinjama koriste isključivo vrhunske sastojke.
Osim na Paliluli, Mesara Morava je od skora prisutna i u Zemunu, a u bliskoj budućnosti će biti otvorene i nove specijalizovane prodavnice u Beogradu, dok će prepoznatljivi proizvodi Morave takođe biti dostupni i u odabranim maloprodajnim lancima u Srbiji.