
Gastro trendovi 2025: Inovacija, specijalizacija i digitalizacija kao ključ uspeha
Uprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj jošKada se haute couture susretne sa vrhunskom japanskom gastronomijom, rezultat je koncept koji nadilazi restoranske okvire.
Saint Laurent Sushi Park Paris, nova je oaza ukusa i estetike u srcu francuske prestonice, a nastala je kao plod kreativne saradnje Anthonyja Vaccarella i chefa Petera Parka. Za ovog kulinarskog majstora ne treba posebno isticati da je njegov sushi uspeo da osvoji brojne holivudske zvezde ali i gourmand autoritete širom sveta.
Restoran Iv Sen Lorana smešten je u podrumu. Doduše, podrumu koji je transformisan i nalazi se ispod Saint Laurent butika u ulici Saint-Honoré. Iako otvoren krajem februara, restoran se već pozicionirao kao obavezna adresa za sve koji gastronomiju doživljavaju kao umetnost.
Saint Laurent Sushi Park Paris nije još jedan u nizu luksuznih restorana. To je performans, ritual, mesto gde se sezonski sastojci, drevne japanske tehnike i dizajnerska estetika vešto prepliću u precizno osmišljenom omakase iskustvu.
Gosti se rado prepuštaju veštini chefa Petera Parka, koji pred njihovim očima orkestrira gastronomski tok, sled po sled, uz sofisticirano uparivanje sakea i vina. Ma, to je umetnost!
Ambijent je osmišljen tako da uspori vreme i naglasi senzacije, idealan za one koji traže više od obroka. Minimalistički interijer, kakav i dolikuje japanskoj tradiciji, ukrašen je savremenim luksuzom poput: drveta, papira, stakla, čelika i betona koji stvaraju prijatnu sliku igrajući se svetlom i senkama.
Poseban dojam pružaju daju ručno rađeni keramički tanjiri koje potpisuje Daeyong Kim, dodatno naglašavajući filozofiju Saint Laurent Sushi Parka, posvećenost detalju, teksturi i ukupnom doživljaju.
Za profesionalce, Saint Laurent Sushi Park Paris predstavlja primer sinergije gastronomije, identiteta i luksuznog iskustva. Ovo je model poslovanja gde svaka komponenta funkcioniše kao deo pažljivo kuriranog narativa. Za lifestyle entuzijaste, restoran je nova „it“ lokacija na pariškoj mapi, gde se večera pretvara u tiho ekskluzivno iskustvo. Imajte na umu da je je fotografisanje zabranjeno, što dodatno pojačava osećaj izuzetnosti. Cene dostojno prate status: ručak za 70 evra, Omakase između 110 i 160 evra za dnevni meni, a 210-260 evra za večeru. Uparivanje pića? Pripremite još 45 do 85 evra.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Za one koji vole da istražuju granice ukusa i stila, Saint Laurent Sushi Park Paris to je destinacija nove gastronomije, s daškom tihom luksuza.
Uprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj jošDok su nekada hoteli i restorani svoju vrednost merili širinom ponude i brojem gostiju, danas se intenzivno razvija sasvim nov i drugačiji trend ko...
pročitaj jošRestoran Maido u Limi proglašen najboljim na svetu, prema prestižnoj listi World’s 50 Best Restaurants za 2025. godinu. Dve nedelje nakon objave p...
pročitaj još