16.12.2020 Preporuka

Dugoročno se rešite vlage i buđi

Suvišna vlaga u prostorijama i buđ kao njena posledica izuzetno su opasne po zdravlje ljudi, naročito dece.
Ne dozvolite da vas zima i hladniji dani svaki put asociraju na probleme sa suvišnom vlagom i upornom buđi. Saznajte kako da se dugoročno rešite toga i uživate u svom domu.

 

Kako da vlaga i buđ ne budu vaš problem

Sa dolaskom zime, snežnih, hladnih, ili pak kišovitih i veoma vlažnih dana u vaše domove uselila se nimalo prijatna i uporna vlaga, kao i buđ koja se širi svuda po nameštaju i sveže okrečenim zidovima. Pitanje koje se svake jeseni i zime ponavlja jeste kako da prostor u kojem stanujemo ponovo učinimo čistim i sigurnim prvenstveno radi svog zdravlja. Saznajte odgovor. Suvišna vlaga se zadržava na hladnim zidovima, tepisima, nameštaju, odeći i knjigama, čime omogućava povećano stvaranje alergena, grinja i buđi, koji narušavaju zdravlje i oštećuju predmete.

Vlaga nastaje kao posledica loše termoizolacije prostorija

Kondenzaciona vlaga nastaje kao posledica loše termoizolacije prostorija, kao i neodgovarajuće ventilacije. Kritična mesta na kojima se pojavljuje orošavanje – skupljanje vodenih kapljica – najčešće su uglovi, ćoškovi prostorija kao što su betonske grede i nadprozornici.
Kao posledica velike razlike između spoljašnje temperature zida, pogotovo zimi, i unutrašnje temperature u prostoriji koja se zagreva – dolazi do kondenzacije vlage u vazduhu. Topli vazduh se naglo hladi i javlja se rošenje na površini zida. Vlažna i hladna podloga dovodi do pojave buđi. Osim ružnog izgleda zidova, suvišna vlaga u prostorijama i buđ kao njena posledica izuzetno su opasne po zdravlje ljudi, naročito dece.

Navedene proizvode možete naći u prodavnicama Roma Company
www.roma.rs

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: ROMA COMPANY

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije