19.11.2020 Horeca oprema

Kako izabrati pod za ugostiteljski objekat

Izbor poda je jedan od prvih izazova na koji nailazi svako ko planira otvaranje ugostiteljskog objekta.

Zašto je važno pravilno izabrati pod?

Kada su u pitanju kafići, restorani i hoteli, usluga i dizajn enterijera su jednako važni za privlačenje gostiju.
Neki preferiraju tradicionalne, neki moderne enterijere, ali činjenica je da svako voli da popije kafu, ruča ili odsedne u prostoru u kom se oseća prijatno, zar ne?
Pod zauzima veliku površinu, pa je važno da se svojim dezenom uklopi u odabrani stil enterijera, nameštaj i dekorativne detalje.

Izdvojili smo 5 stavki na koje svaki vlasnik ugostiteljskog objekta treba da obrati pažnju prilikom izbora poda:
1. Kako će se pod vizuelno uklopiti u ostatak enterijera
2. Koliko gostiju će svakodnevno prolaziti kroz objekat
3. U kojoj obući će gosti dolaziti
4. Da li vam je neophodan pod koji se lako održava
5. Šta je potrebno za ugradnju poda

1. Kako će se pod vizuelno uklopiti u ostatak enterijera

Mnogi žele efekat drveta ili kamena u enterijeru jer drvo unosi toplinu, a kamen dozu luksuza.
Iako se u nekim specifičnim prostorima može postaviti parket ili laminat, pozivamo vas da razmislite o LVT podu jer daje isti efekat, dugotrajniji je, a praktičniji je za održavanje i postavljanje.
Pogledajte OVDE dezene LVT poda kolekcije ModularT 7. Dostupna je u perfektnim imitacijama drveta i kamena, ali je veoma otporna što je čini odličnim podom za prostore kroz koje svakodnevno prolazi veliki broj ljudi.

ModularT 7 je prvi LVT pod koji se proizvodi kod nas, u Tarkett fabrici u Bačkoj Palanci.

Dezeni ModularT kolekcije prate trendove HORECA enterijera

Dezeni drveta i betona lako prate svaki stil enterijera.
Drvene dezene poda najčešće biraju oni koji žele da utople enterijer.
Izdvojili smo nekoliko nijansi dezena drveta uz koje možete da napravite klasičan, elegantan enterijer kafića, restorana ili hotela, koji odiše toplinom.

Dezeni koji imitiraju beton su savršeni za kreiranje minimalističnog, urbanog stila. Odlično se uklapaju u prostore u kojima postoji veliki izvor prirodne svetlosti.

Sve dostupne dezene možete da pogledate OVDE.

2. Koliko ljudi će prolaziti kroz objekat na dnevnom nivou

Dugoročno gledano, ModularT 7 štedi vaš novac.
Zbog izuzetne otpornosti ModularT 7 je pogodan za prostore visoke prohodnosti. Verovatnoća da će doći do oštećenja usled mehaničkog pritiska je minimalna.

3. U kojoj obući će gosti pretežno dolaziti

Restoran na lokalnom kupalištu ili hotel na planini – velika je razlika kada je izbor poda u pitanju.
Modulart 7 je vodootporan pod, što ga čini odličnim izborom za restorane na lokalnim kupalištima u kojima gosti unose pesak i vodu ali i za hotele na planinama u kojima gosti ulaze u čizmama sa kojih se topi sneg.

4. Da li vam je neophodan pod koji se lako održava

Većini ugostiteljskih objekata je potreban pod koji se lako održava.
Zbog toga je ModularT 7 dizajniran tako da dodatni površinski zaštitni sloj zadržava prljavštinu da uđe u donje slojeve proizvoda pa je čišćenje brzo i jednostavno.
Čisti se usisavanjem i brisanjem suvim iIi povremeno vlažnim mopom (navlaženim neutralnim deterdžentom). Dok je u visoko frekventnim prostorijama potrebno čišćenje roto wash mašinom.

5. Šta je potrebno za ugradnju poda

Znamo da vam je važno da radovi budu što pre gotovi.
Pogledajte video i saznajte šta je potrebno za ugradnju LVT poda ModularT 7 ili pročitajte OVDE uputstvo za ugradnju.

Gde možete da pogledate dezene ModularT 7 kolekcije?

Vodootporan, lak za održavanje, izdržljiv, udoban za osoblje i lako uklopljiv u bilo koji stil enterijera.
Zato je kolekcija ModularT 7 naš izbor poda za ugostiteljske objekte.
Dostupne dezene možete pogledati kod ovlašćenih Tarkett prodavaca, a ako vam je potrebna ponuda za projekat, možete da kontaktirate Tarkett tim OVDE.

AUTOR: TARKETT

FOTO: TARKETT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije