12.11.2020 Oprema

Termiko rashladna i neutralna oprema od INOX-a

U proizvodnom programu kompanije Termiko dominira rashladna i neutralna oprema od INOX-a, a od pre pet godina za naše i inostrano tržište proizvode i hladionička vrata za hladnjače

Termiko priča je započeta 1989. godine

Naša priča započeta je davne 1989. godine u Mostaru, u jednoj garaži i s jednim zaposlenim, današnjim vlasnikom kompanije. Usled nesrećnih dešavanja krajem prošlog veka, pravimo kratku pauzu, ali nedugo zatim nastavljamo svoju zamisao u Herceg Novom.
Usled sve većih zahteva tadašnjeg tržišta za našim proizvodima, 2004. godine odlučujemo da proizvodne pogone proširimo i prebacimo u Čačak, zadržavajući kompaniju u Herceg Novom, koja nastavlja da prodaje, montira i servisira naše uređaje. Danas smo respektabilna kompanija koja ima zdrav razvojni put s jakim referencama u regionu.

Hladne stolove izrađujemo tehnikom izlivanja poliuretanom, što je veliki napredak u odnosu na prethodni način izrade

Prateći našu viziju, proširujemo prodajne kapacitete tako da sad otvaramo predstavništvo i prodajno-izložbeni salon i u srpskoj prestonici. Posle Herceg Novog i Čačka, to je treća lokacija, sa koje ćemo biti bliže klijentima iz Beograda i okoline.
U našem proizvodnom programu dominira rashladna i neutralna oprema od INOX-a, a od pre pet godina za tržište proizvodimo i hladionička vrata za hladnjače, koja izvozimo u više evropskih zemalja.

Rashladne komore

Ugostiteljske objekte opremamo rashladnom i neutralnom opremom iz naše proizvodnje, a termičku opremu i aparate uvozimo.
Što se tiče naše proizvodnje, posebno bismo istakli hladionička vrata, u čemu smo postigli zavidan nivo kvaliteta. Takođe, od pre godinu dana hladne stolove izrađujemo tehnikom izlivanja poliuretanom, što je veliki napredak u odnosu na prethodni način izrade. Kvalitet naših hladnih stolova u odnosu na uvozne, sličnih cena, ogleda se u mnogo većoj težini, kao i jačim rashladnim sistemima. To je i logično, jer mi ne pravimo velike serije i ne težimo da pravimo uštede, koje imaju smisla samo ako su serije velike. Inače, naš moto je da ne idemo ispod kvaliteta koji smo zacrtali kao minimum. Kupac zaboravi koliko je platio, ali dugo pamti da li je zadovoljan ili ne.
Svu opremu koju nudimo – ili proizvodimo ili je nabavljamo direktno od proizvođača. Dugogodišnje iskustvo i posvećenost klijentu rezultira iznalaženjem optimalnih rešenja za konkretne projekte.

Hladionička vrata

Naš pogled u budućnost nije više širenje i povećavanje proizvodnje, što je dosad bio slučaj. Namera nam je da višak dobiti ulažemo u poboljšanje kvaliteta usluge, koje nikad konačna stvar – koliko god smo zadovoljni postignutim, novo vreme traži više.
Mi poslujemo s ljudima i firmama u koje imamo poverenja, zato smatramo da je vrlo bitno i da naši klijenti imaju poverenja u nas. U današnje vreme brzog napretka i ogromne ponude na tržištu, i mi koji imamo dosta iskustva i informacija teško se snalazimo da izaberemo proizvode koje ćemo ponuditi kupcu. Možete misliti kako je tek nekom ko prvi put otvara objekat, kako da se odluči za optimalnu kupovinu. Zato je naša uloga da pronalazimo proizvode kojima će kupac biti zadovoljan.
Nebrojeno puta smo primetili da klijent koji oprema objekat obilazi sve proizvođače i trgovce, a posle mnogo različitih priča i previše informacija – izgubi strpljenje pa napravi dosta grešaka u odabiru opreme. Zato je vrlo bitno da klijent stekne poverenje u nas, a na nama je da to poverenje opravdamo. To je spor proces i dešava se da se neki poslovi i ne realizuju. Ipak, naše iskustvo je pokazalo da sporije često bude brže.

Predstavništvo s izložbenim salonom kompanije „Termiko” je u Preševskoj ulici br. 37 u Beogradu

Novac je vrlo bitna stavka, jer novac je ono što razvija firmu, ali kad se sklopi posao – o novcu više ne treba razmišljati niti pokušavati nadomestiti neki loše pogođen posao uštedom na račun kvaliteta. Pogrešno je dodvoravati se kupcu nižom cenom, ako to ide nauštrb kvaliteta opreme. Kupac, normalno, želi da prođe što jeftinije, ali mi smo ti koji treba da kažemo da dalje spuštanje cene znači i pad kvaliteta. Zato mi u kompaniji „Termiko” povlačimo granicu ispod koje ne idemo kad je o kvalitetu reč. Treba posebno naglasiti da naše iskustvo i poslovna logika kaže da 5-6% razlike u ceni opreme, koja se kupuje jednom u deset do petnaest godina, ne bi trebalo da bude presudna.
U svakom slučaju, tu smo sad i u Beogradu – da pričamo i da od, Vas kupaca, napravimo naše stalne klijente i poslovne prijatelje, kojih ni dosad nije bilo malo.

Neutralna oprema od INOX-a

Naši inostrani partneri

„Termiko” snabdeva ugostiteljske objekte i vrhunskom termičkom opremom iz uvoza. Naši partneri su:
MODULAR iz Italije – firma iz koje uvozimo termičku opremu (šporete, roštilje, friteze i sl.)
XTS INTERNACIONAL – firma iz Italije iz koje uvozimo opremu za picerije (pica peći, miksere, salamoreznice, formatke za testo, planetarne miksere, seckalice)
LAINOX – firma iz Italije iz koje uvozimo konvekcijske pećnice visokog kvaliteta. Takođe, iz te grupacije uvozimo jeftiniji brend konvekcijskih pećnica ALPHATECH
CEMATIC – brend čije ledomate uvozimo iz Italije, a čiju tradiciju poznaje svaki ugostitelj
DIHR – proizvođač mašina za pranje čaša i suđa, takođe iz Italije. To je fabrika koja decenijama proizvodi samo mašine za pranje suđa i čaša, što je rezultiralo pouzdanošću u radu uz vrlo malo kvarova. Po našem stručnom mišljenju, radi se o proizvodima koji imaju odličan odnos cene i kvaliteta.

Opremamo hotele, restorane, kafiće, mesare, pekare, poslastičarnice.
Pored profesionalne opreme za HORECA industriju, bavimo se montažom rashladnih komora i proizvodnjom hladioničkih vrata. Iza nas je veliki broj uspešno urađenih rashladnih sistema.
Naši uređaji krase mnoge objekte u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, kao i nekolicinu objekata u Austriji i Nemačkoj.

TERMIKO D.O.O.
Adresa: Trbušani bb, Čačak
Telefoni: +381 32 392001, +381 63 648063
Adresa: Preševska 37, Beograd
Telefon: +381 63 649063
Web: www.termiko.rs
E-mail: [email protected]

AUTOR: TERMIKO

FOTO: TERMIKO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.