Michelinove zvezdice stigle u Srbiju! Dobitnici su Langouste i Fleur de Sel
Srbija je čekala, čekala i dočekala. Michelinove zvezdice su stigle u Srbiju, a za to su zaslužni restorani Langouste i Fleur de Sel. Michelinove ...
pročitaj jošTreću godinu za redom Michelinov vodič objavio je spisak beogradskih restorana koji će sa ponosom nositi prepoznatljive crvene table na svom ulazu i predstavljati najbolje gastronomske doživljaje glavnog grada.
Turistička organizacija Srbije objavila je da je Michelinov izbor za svoje izdanje u 2024. godini porastao na 22 restorana prestonice Srbije, od kojih Iva New Balkan Cuisine i dalje nosi cenjenu oznaku Bib Gourmand, dok se u istoj kategoriji pridružio i restoran Istok.
View this post on Instagram
U kategoriji preporučenih restorana i dalje se nalaze svi prošlogodišnji restorani:
Salon 1905
Gušti mora
JaM
Enso
Homa
Magellan
The Square
Legat 1903
Ebisu
Comunale Cafè e Cucina
Mezestoran Dvorište
Langouste
Bela Reka
Metropolitan Grill u hotelu Hyatt Regency
Skylounge u hotelu Hilton
Twenty Two u hotelu Metropol Palace
View this post on Instagram
Novi restorani koji su prepoznati od vodiča su
Istok
Pinòt
L’adresse
Na Ćošku
Klub književnika
Kako tradicija Michelina nalaže, odabir restorana obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima Michelinovog vodiča. Beograd starom potvrdom i novom selekcijom nastavlja da bude destinacija od izuzetnog značaja za bogata i raznovrsna gastronomska iskustva, ali ostaje gorak ukus u ustima što smo i ove godine ostali bez tako željene zvezdice.
Kada smo u martu ove godine započeli izbor za Najbolje restorane srpske tradicionalne kuhinje nismo znali čemu da se nadamo. Sve sumnje da će izbor...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj jošČitaoci B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran znaju da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inost...
pročitaj još