
Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošTreću godinu za redom Michelinov vodič objavio je spisak beogradskih restorana koji će sa ponosom nositi prepoznatljive crvene table na svom ulazu i predstavljati najbolje gastronomske doživljaje glavnog grada.
Turistička organizacija Srbije objavila je da je Michelinov izbor za svoje izdanje u 2024. godini porastao na 22 restorana prestonice Srbije, od kojih Iva New Balkan Cuisine i dalje nosi cenjenu oznaku Bib Gourmand, dok se u istoj kategoriji pridružio i restoran Istok.
View this post on Instagram
U kategoriji preporučenih restorana i dalje se nalaze svi prošlogodišnji restorani:
Salon 1905
Gušti mora
JaM
Enso
Homa
Magellan
The Square
Legat 1903
Ebisu
Comunale Cafè e Cucina
Mezestoran Dvorište
Langouste
Bela Reka
Metropolitan Grill u hotelu Hyatt Regency
Skylounge u hotelu Hilton
Twenty Two u hotelu Metropol Palace
View this post on Instagram
Novi restorani koji su prepoznati od vodiča su
Istok
Pinòt
L’adresse
Na Ćošku
Klub književnika
Kako tradicija Michelina nalaže, odabir restorana obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima Michelinovog vodiča. Beograd starom potvrdom i novom selekcijom nastavlja da bude destinacija od izuzetnog značaja za bogata i raznovrsna gastronomska iskustva, ali ostaje gorak ukus u ustima što smo i ove godine ostali bez tako željene zvezdice.
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošEn Sofi Pik (Anne-Sophie Pic) zatvorila je svoj restoran sa dve Michelinove zvezdice, La Dame de Pic, u Londonu nakon osam godina prisustva na brit...
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavni...
pročitaj još