
Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošTreću godinu za redom Michelinov vodič objavio je spisak beogradskih restorana koji će sa ponosom nositi prepoznatljive crvene table na svom ulazu i predstavljati najbolje gastronomske doživljaje glavnog grada.
Turistička organizacija Srbije objavila je da je Michelinov izbor za svoje izdanje u 2024. godini porastao na 22 restorana prestonice Srbije, od kojih Iva New Balkan Cuisine i dalje nosi cenjenu oznaku Bib Gourmand, dok se u istoj kategoriji pridružio i restoran Istok.
View this post on Instagram
U kategoriji preporučenih restorana i dalje se nalaze svi prošlogodišnji restorani:
Salon 1905
Gušti mora
JaM
Enso
Homa
Magellan
The Square
Legat 1903
Ebisu
Comunale Cafè e Cucina
Mezestoran Dvorište
Langouste
Bela Reka
Metropolitan Grill u hotelu Hyatt Regency
Skylounge u hotelu Hilton
Twenty Two u hotelu Metropol Palace
View this post on Instagram
Novi restorani koji su prepoznati od vodiča su
Istok
Pinòt
L’adresse
Na Ćošku
Klub književnika
Kako tradicija Michelina nalaže, odabir restorana obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima Michelinovog vodiča. Beograd starom potvrdom i novom selekcijom nastavlja da bude destinacija od izuzetnog značaja za bogata i raznovrsna gastronomska iskustva, ali ostaje gorak ukus u ustima što smo i ove godine ostali bez tako željene zvezdice.
Odgovore na pitanja koliko je skok cena u restoranima uticao na pad posete istih, i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuj...
pročitaj jošSmešten na prestižnoj lokaciji Novog Beograda, restoran Le Chef predstavlja idealan spoj autentičnog ambijenta i pažljivo biranih detalja uz sofist...
pročitaj jošU moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj još