Saznajte šta je najskuplji specijalitet spske kuhinje
Kako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Nišlijska mehana, Sokače i Vetrenjača
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
19. KRČMA „LADNA VODA“
Nikole Pašića 40, Pirot
Radno vreme: 11.00-23.00
View this post on Instagram
Ovde možete okusiti čuvene specijalitete domaće kuhinje pirotskog kraja, među kojima se izdvajaju kapama i jagnjeći čomlek.
20. KAFANA „BOEM“
Lava Tolstoja, TC ATP lok. 15, Pirot
Radno vreme: 09.00-22.00
Prepoznato kao jedino mesto gde tokom svih dvanaest meseci možete pronaći i kupiti autohtoni specijalitet pirotske regionalne kuhinje, peglanu kobasicu.
21. KAFANA „MALI BALKAN“
Vojvode Putnika 28, Šabac
Radno vreme: 09.00-00.00
View this post on Instagram
Ukusna jela tradicionalne kuhinje i jela sa roštilja poslužena u obilnim porcijama, uz toplu uslugu, prepoznatljiva su odlika ove šabačke kafane.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Hercegovačka ulica u Beogradu na vodi postaje sve življa i življa kada je gastronomska ponuda u pitanju. U proleće ove godine otvoren je Focaccia A...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli...
pročitaj jošU Novom Beogradu, uz Stari Merkator, nedavno se otvorio restoran Mamagayo koje je idealno mesto za doručak i brunch, ali i za večeru uz živu muziku...
pročitaj još