
Lidl o osvešćenoj ishrani – Hrana za bolje sutra
Hrana koju jedemo može biti ključ za očuvanje naše planete - da li ste znali da u svetu gde se svakodnevno borimo sa globalnim izazovima održivosti...
pročitaj jošKompanija Lidl Srbija i Koalicija za dobročinstvo vas pozivaju na ovogodišnju akciju kuvanja obroka, u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“, a povodom obeležavanja Svetskog dana hrane (16.10.) i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva (17.10), a koja će biti organizovana u ponedeljak 17. oktobra sa početkom u 9h.
Svi predstavnici i predstavnice medija, kao i predstavnici i predstavnice Lidla Srbija i partnerskih organizacija, zajedničkim snagama će spremiti više od 120 obroka. Kompletni obroci će biti pripremljeni od proizvoda koje Lidl Srbija donira, a koji su deo asortimana ovog savremenog diskonta.
Kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“ sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ane i Vlade Divac, a čine je i Trag fondacija, SMART kolektiv, Catalyst Balkans, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Kampanja deluje kroz nekoliko segmenata, a svi su usmereni na to da se ugroženim licima, ujedno i korisnicima partnerskih organizacija obezbedi hrana, kroz formu gotovih obroka ili kroz pakete osnovnih životnih namirnica i time da doprinos smanjenju gladi u Srbiji. Biće nam mnogo drago da se priključite u akciji i da pokažemo moć zajedništva u borbi protiv siromaštva.
Sve zainteresovane novinarske ekipe mogu uputiti zahtev za akreditacije na e-mail adresu [email protected] najkasnije do petka, 14. oktobra u 14 časova.
Mesto: IL PRIMO škola kuvanja, Kopernikova 6
Datum: ponedeljak, 17. oktobar
Vreme: 9.00 časova
Popularna stranica za gastronomiju, TasteAtlas je objavila tradicionalnu godišnju listu najboljih kuhinja i jela sveta. Lista je, kako navode na st...
pročitaj jošSOL2EXPO, vodeći događaj u industriji maslinovog i biljnog ulja, održaće se od 2. do 4. marta 2025. u Veroni. Ovaj događaj, evolucija tradicionalno...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj još