
Pizzaiolo vodič: Kvalitetno testo za picu mora da fermentiše minimum 24 sata
Pizzaiolo Danijel Zlatković u nastavku vodiča za pripremu savršene pizze priča na temu fermentacije testa. "Ukus i aroma pica testa najviše zavise...
pročitaj jošDanijel Zlatković nas je opet obradovao i osvetlao obraz srpskom kulinarstvu. Na internacionalnom takmičenju Campionato del Mondo di Pizza ExpoCook u konkurenciji 150 takmičara proglašen je za najboljeg pizzaiola van Italije.
Nakon što je prošle godine osvojio Svetski kup u pica majstorstvu, Danijel Zlatković se ponovo našao na vrhu. Na takmičenju u Palermu oduševio je celokupan žiri, ali i publiku koja je uz glasno odobravanje i aplauz ispratila svojevrstan performans našeg velemajstora.
„Konkurencija je bila veoma jaka, bilo je oko 150 takmičara iz 12 zemalja i presrećan sam što sam uspeo da se izdvojim od drugih. Drago mi je da su prepoznali kreativnost i inovativnost, a posebno mi znači to što je legendarni napuljski pica majstor don Antonio Starita bio oduševljen mojim nastupom“, kaže Danijel i dodaje da mu je posebna čast što je proglašen za najboljeg picajola izvan Italije.
„Ovo takmičenje za mene ima posebno značenje, jer je poslednje gde se pojavljujem kao takmičar. Ipak, tu nije kraj, jer već sada imam dosta poziva da budem član stručnog žirija“, priča nam Danijel dodajući da će se u nastavku karijere posvetiti edukaciji pica majstora u želji da prenese svoje stečeno znanje i iskustvo.
Redakcija magazina Cafe Bar & Restoran čestita Danijelu Zlatkoviću, našem saradniku i prijatelju, i želi mu puno uspeha u daljoj karijeri.
Grčka se sprema za turističku sezonu, koja bi u najavi mogla da nadmaši i prošlogodišnju, međutim – ima problem. Pretpostavljate da se radi o defic...
pročitaj jošKragujevački restoran The Ambassador House je sa radom je počeo krajem u prošle godine, ali se ubrzo izdvojio kao jedno od popularnih gradskih mest...
pročitaj jošBeograd je u prva tri meseca zabeležio 46% više dolazaka stranih turista nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacij...
pročitaj još