Pia Leon i Virgilio
05.09.2021 Trendovi

Pia Leon je najbolja šefica na svetu za 2021. godinu

Jedan od najuticajnijih svetskih gastronomskih portala „World’s 50 Best“ je peruansku šeficu Piu Leon proglasio za najbolju na svetu za 2021. godinu.

Pia i Virgilio vladaju gastronomskom scenom Perua

“U petnaest godina otkako je prvi put obukla šefovsku uniformu, Pia Leon je imala glavnu ulogu u izgradnji restorana koji su postali sinonim za svetsku reputaciju Perua“, piše između ostalog u obrazloženju odluke.
Nakon školovanja i stažiranja u nekim od najboljih svetskih restorana Pia Leon je pre 11 godina sa suprugom, vrhunskim šefom, Virgilijom Martinezom, u glavnom gradu Perua otvorila restoran Central koji je iz temelja promenio gastronomski identitet ove južnoameričke zemlje na globalnoj mapi restorana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pia Leon (@pialeonkjolle)


Pia Leon: „Sav trud se isplatio“

Šefica danas sa suprugom i dalje vodi Central i još nekoliko restorana u Limi kao i Kjolle i Mil koji su locirani u Andima.
“Prvo sa Centralom, a zatim sa svojim restoranom Kjolle, nagrađivana peruanska šefica iskustvo pretvara u mudrost i redefiniše uspeh u skladu sa svojim prioritetima”, piše „World’s 50 Best“ i dodaje:
“Sada, sa priznanjem za Najbolju šeficu na svetu 2021.  koje će primiti u Antverpenu 5. novembra, ona sa obe noge stupa na sam vrh svetske kulinarske pozornice“.
“Srećna sam. Nakon toliko rada ovo je savršeni trenutak da se pokaže kako je dovoljno imati snažnu volju, jasno definisan pravac koji želite da ostvarite i neko će sve to primetiti. I nagraditi“, izjavila je Pia povodom proglašenja.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije