Chef Aleksandar Kerekeš otkriva ukusnu magiju Cresa
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošBeograd 1. jula na Sava Promenadi će biti “Mesto dobrih ukusa” zahvaljući petom po redu Good Food & Wine Festivalu.
U Hotelu Calisi u Beogradu je održana konferencija za štampu i prigodan koktel povodom petog po redu Good Food & Wine Festivala koji će se održati 1. jula na Sava Promenadi pod sloganom “Mesto dobrih ukusa”.
Ovogodišnji sajam hrane i vina, okupiće više od stotinu izlagača i zemlje i regiona, gde će gosti moći da degustiraju i kupe njihove proizvode, uz brojne zabavne sadržaje u periodu od 14 do 23 časa.
Konferenciju je otvorio Vitez vina Srbije i portparol Festivala, Miša Ćirić koji je okupljenim predstavnicima medija, institucija i izlagačima predstavio program Festivala.
Zatim se gostima obratila Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine, koja je istakla značaj ovakvog događaja za srpski turizam
“Ministarstvo turizma i omladine podržava ovu manifestaciju jer ovakve vrste događaja privlače veliki broj stranih turista. Manifestacija koja za temu ima hranu je veoma aktraktivna jer ovaj element privlači turiste. Savremeni turista želi da uživa u jedinstvenim proizvodima a to Srbija ima da ponudi. Ovo je šansa za turizam i poljoprivredu, jer daje priliku malim proizvođačima da se promovišu na jeftin način. Prognoze trenutno pokazuju da je srpski turizam u porastu, a ono što privlači turiste je upravo hrana”, zaključila je Vićentijevićeva.
Ova jedinstvena priredno-turistička manifestacija će okupiti više od 100 izlagača iz svih krajeva Srbije i regiona, a šta će sve posetioci moći da probaju otkrila je Milena Ivković, PR festivala.
“Da 1. jula Beograd na vodi postane mesto dobrih ukusa pobrinuli su se naši izlagači kojih ima preko 100. Ono što smo obezbedili našim posetiocima je besplatan ulaz, degustacija i kupovina po sajamskim cenama. Pored toga, svi posetioci će uživati u kulturno-umetničkom programu koji će otvoriti KUD Krsmanac, a u 18h ćemo podeliti 10.000 poklona putem tombole, dok nas na kraju večeri očekuje žurka na reci i dobra zabava”, istakla je Ivkovićeva.
Svi posetioci će najrazličitije proizvode, od vina preko sireva i džemova do sokova moći da probaju potpuno besplatno, a direktor Privrednog društva Zlatiborski eko agrar, Marko Marić je najavio da će se ove godine po prvi put u ponudi naći i organsko mleko proizvedeno u Srbiji.
“Biće prisutno šest izlagača sa Zlatibora koji će se svojim ukosom predstaviti na najbolji mogući način, a mlekara Naša zlatka je počela da proizodi i organsko mleko, koje je trenutno jedino organsko mleko u Srbiji”, rekao je Marić.
Vojvodina će tradicionalno na Good Food & Wine Festivalu imati svoj korner, a Milica Šušnjić, PR Turističke organizacije Vojvodine je najavila i broja iznenađenja povodom 20 godina od nastanka TO Vojvodine.
“Ova godina je i naša jubilarna, jer obeležavamo jubilej 20 godina postojanja i posetioci će u okviru Vojvođanskog kornera pored uživanja u vrhunskim vinima, o svemu vezanom za turizam u Vojvodini. Posebno smo ponosni što ćemo predstaviti Vojvođansku vinsku trku koja se realizuje uz podršku Ministarstva turizma i omladine i Pokrajinske vlade”, izjavila je Šušnjićeva.
Zatim se gostima obratio Ilija Živković, predstavnik vinarije Živković, koja postoji od 1829. godine i koja će biti jedan od izlagača na ovogodišnjem Festivalu gde će predstaviti svoje inovativno crveno vino sa listom višnje.Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival je nosilac prestižnog priznanja “Zvezda Beograda”, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini, koju je podržao Grad Beograd.
Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon 011 / 3622407.
Sutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošU susret sve hladnijim danima, brend Bakina Tajna obradovao nas je potpuno novim proizvodima, Umacima od paradajza, koji u teglicama čuvaju leto i ...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još