12.08.2024 Restoran

Izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje: Tradicionala 2025 by CafeBar & Restoran

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije

Tradicionala 2025

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

tradicionala 2025

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

58. VINSKA KUĆA KOVAČEVIĆ
Kralja Petra 221, Irig
Radno vreme: 08.00-20.00

Osetite bogatstvo podneblja Fruške gore uživajući u blistavo pripreljenim tradicionalnim jelima i vinu.

  • Sremačka zakuska
  • Potaž od mlade koprive
  • Ribić u mileramu
  • Salašarski petao
  • Rolovana jagnjetina
  • Rebarca na medu
  • Štrudla i rezanci sa makom

59. ALEKSIĆA TVRĐAVA
Bulevar Nikole Tesle bb, Niš
Radno vreme: 09.00-00.00

Osetite duh starog Niša, meraklijski ugođaj i romantičnu atmosferu. Sve propraćeno ukusima domaćih jela i odabranih vina.

  • Belmuž
  • Jagnjeća čorba
  • Sarmice u vinovom listu
  • Gurmanska pljeskavica u skrami
  • Ovčiji ćevapi
  • Prasetina sa ražnja
  • Orasnice i baklave

60. RESTORAN PIKNIK
Ribarsko ostrvo bb, Novi Sad
Radno vreme: 08.00-23.00

Ovde još uvek miriše na kuvano mleko i šerbet, cimet i jabuke i vino, na žutu supu koja diže iz mrtvih i sve ima jedno ime – ljubav.

  • Pačija bistra supa
  • Riblja čorba
  • Fileti soma u pacu
  • Restovana džigerica
  • Teleći perkelt
  • Laloška pljeska
  • Jetrvine palačinke u vanil kremu

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

IZVOR: cafebarrestoran.rs

FOTO: Restoran Stara livnica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije