Zoran Nikolić, Rubin, 2022.: „Kvalitet je krivac za ekspanziju srpskih vina“
National HoReCa Manager vinarije Rubin, Zoran Nikolić je dao vrlo opsežnu opservaciju sa realnim pogledom na situaciju u ugostiteljstvu. „Mnogi pr...
pročitaj jošNa 28-om međunarodnom ocenjivanju vina MUNDUS VINI Spring Tasting 2021 penušavo vino Vronsky beli, berba 2019 osvojilo je zlatnu medalju.
Vronski vina vinarije Rubin se proizvode po najkvalitetnijoj, tradicionalnoj šampanj metodi. Sam proces traje od 3 do 5 godina, prilično je kompleksan, dugotrajan, skup i podrazumeva odležavanja vina na talogu i sekundarnu fermentaciju u boci, čime se dobija na kompleksnosti vina i boljoj integraciji sekundarnih aroma. Berba za penušavce počinje pre nego što grožđe postigne svoju punu tehnološku zrelost (kako bi sačuvalo dovoljno svežine, vrlo važne za penušava vina) i vrlo nežno se presuje. Beli Vronsky proizvodi se od Šardonea iz vinograda u Lučini, a Vronsky Rose od Pino noara iz vinograda u Bačini. Vronsky penušavci dokazuju da je Rubin i te kako sposoban za velika vinska dela i da nije zalutao u prvu srpsku vinsku ligu.
Bartending zanimanje oduvek je sa sobom nosilo izvesnu dozu nesputanog šarma i mistične dopadljivosti. Prefinjena tehnika, uglađeni maniri i visoko...
pročitaj jošPriprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate! Svaki iskusan ugostitelj zna da ...
pročitaj jošNa drugom Holavino sajmu oranž vina u dalekoj Kini, crveni traminac vinarije Bikicki ostvario fantastičan rezultat. Đorđe Bikicki je predstavio sv...
pročitaj još