30.12.2020 Drink

Prokupac – novi proizvod u paleti Rubinovih brendova

„Rubinov Prokupac” je novi proizvod u paleti poznatih brendova iz Srbije, koji će biti nosilac žiga Čuvarkuća. Domaćim proizvodima, znak Čuvarkuća, izdat od strane PKS-a, daje potvrdu da imaju natprosečan kvalitet, na nivou ili iznad uvoznih proizvoda iz date kategorije.
Uspeh vina „Rubinov Prokupac” nije iznenađujući ako se zna da je kompanija „Rubin” zaslužna za podizanje gotovo trećine novih vinogradarskih zasada u Srbiji. Enolozi vinarije „Rubin” još 80-ih godina prošlog veka sagledali su važnost prokupca i podigli zasade ove stare srpske sorte grožđa, pa danas najveći zasadi prokupca, čak 50 hektara, pripadaju vinariji „Rubin”. Plantaže ove sorte se nalaze na šest različitih lokacija u Srbiji: Bačina, Grevci, Jasenje, Žitorađa, Dragovac i Bojnik. Kvalitet potvrđuju i dve nove medalje u 2020. godini: AWC Viena – International Wine Challenge – srebrna medalja I DECANTER World Wine Awards – srebrna medalja.
Žig Čuvarkuća edukuje potrošače o važnosti kupovine tih proizvoda, kao i o njihovom visokom kvalitetu i domaćem poreklu. Kupujući proizvode „Čuvarkuća“ potrošači obezbeđuju kvalitetnije i zdravije proizvode od domaćih sirovina i bolje mesto za život i rad u Srbiji, za sadašnje i buduće generacije. Ova oznaka će svima pomoći da pri kupovini budu sigurni da kupuju iz Srbije i da time čuvaju svoju zemlju, sebe i svoju porodicu!

View this post on Instagram

 

A post shared by Vinarija Rubin (@vinarija_rubin)

Prokupac se polako pozicionira na vinskim kartama širom Evrope, ali i u Americi

„Poslednjih petnaestak godina jesu godine renesanse za prokupac. Novi pristup ovoj sorti grožđa i veća posvećenost enologa doprineli su očiglednom pomaku u pogledu kvaliteta vina. Prokupac se polako pozicionira na vinskim kartama širom Evrope, ali i u Americi. To je prilika da se Srbija prikaže na svetskoj vinskoj sceni autentičnim vinom koje je sinonim srpskog vinarstva“, istakla je Violeta Živić, tehnolog vinarije „Rubin”.
Poznato je da vina oslikavaju i karakter naroda određenog podneblja, a u slučaju najpoznatije srpske autohtone sorte to prilično ima smisla. Prokupac je vrlo žilav, otporan prema mrazevima i bolestima, a istovremeno vrlo izdašan.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: RUBIN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije