Restoran Delirium: Glasni ukusi u tišini
Molekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošNa Dorćolu je otvoren autentičan restoran francuske kuhinje. Dizajn podseća na male, ušuškane pariske bistroe s udobnim nameštajem i motivima i simbolima poznate prestonice.
Flamm je, inače, naziv za picu koja se razlikuje po tome što se testo priprema s belim vinom, prepeličjim jajima i medom. U Alzasu je to poznato domaće jelo. Najbolje se uparuje s belim vinom poput vina Jelić, Stojanović i Veličković, koja su u ponudi ovog restorana.
Šef kuhinje Zoran Mladenović preneo je internacionalno iskustvo koje je stekao na proputovanju kroz Francusku, i to ne iz centralnih delova već prvenstveno iz poseta tradicionalnim seoskim domaćinstvima.
U ponudi su jela poput ramsteka u pivu, prasećih rebaraca, piletine s kamamberom u francuskom bagetu, sveže kolenice, salate s cveklom i kozjim sirom, salate s piletinom konfi. Sve namirnice proverenog su kvaliteta. Za kvalitetan početak dana za doručak na meniju je originalni French toast, koji se sastoji od četiri slana i četiri slatka tosta po veoma pristupačnoj ceni.
Ponuda deserata menja se na dnevnom nivou, a kao specijaliteti ističu se Flamm čokoladna torta, Crem brule i Mamina torta (torta po tajnom receptu kuvarove majke). Lokal poseduje baštu od 30 mesta i pet-fendli je.
FLAMM
Adresa: Strahinjića bana 72a, Beograd
Radno vreme: 9.00–23.00
Telefon: 011/450-91-78
Lokal je pušački.
Nema tog ugostiteljskog objekta koji nije bio suočen sa neprijatnošću koju donosi negativna Google recenzija. Ipak, sa njihovim eventualnim porasto...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošPistaći su danas planetarno popularni, što zbog svog ukusa, a još više zbog svestranosti. Ovo je bilo dovoljno da Mattia Michelangeli, mladi chef s...
pročitaj još