Desert koji osvaja – čokoladni tart sa malinama
Pastry chef Luciano García je jako rano otkrio duboku ljubav prema svom pozivu, odrastajući u porodici pekara. Inspiraciju crpi iz putovanja, kao i...
pročitaj jošNa Dorćolu je otvoren autentičan restoran francuske kuhinje. Dizajn podseća na male, ušuškane pariske bistroe s udobnim nameštajem i motivima i simbolima poznate prestonice.
Flamm je, inače, naziv za picu koja se razlikuje po tome što se testo priprema s belim vinom, prepeličjim jajima i medom. U Alzasu je to poznato domaće jelo. Najbolje se uparuje s belim vinom poput vina Jelić, Stojanović i Veličković, koja su u ponudi ovog restorana.
Šef kuhinje Zoran Mladenović preneo je internacionalno iskustvo koje je stekao na proputovanju kroz Francusku, i to ne iz centralnih delova već prvenstveno iz poseta tradicionalnim seoskim domaćinstvima.
U ponudi su jela poput ramsteka u pivu, prasećih rebaraca, piletine s kamamberom u francuskom bagetu, sveže kolenice, salate s cveklom i kozjim sirom, salate s piletinom konfi. Sve namirnice proverenog su kvaliteta. Za kvalitetan početak dana za doručak na meniju je originalni French toast, koji se sastoji od četiri slana i četiri slatka tosta po veoma pristupačnoj ceni.
Ponuda deserata menja se na dnevnom nivou, a kao specijaliteti ističu se Flamm čokoladna torta, Crem brule i Mamina torta (torta po tajnom receptu kuvarove majke). Lokal poseduje baštu od 30 mesta i pet-fendli je.
FLAMM
Adresa: Strahinjića bana 72a, Beograd
Radno vreme: 9.00–23.00
Telefon: 011/450-91-78
Lokal je pušački.
Topli i sunčani dani doneli su dodatnu radost posetiocima Savskog keja u vidu otvaranja restorana na vodi - Le Fer. Prvo što nam je zapalo za oko j...
pročitaj jošIznenađenje koje nas je sačekalo prilikom nedavne posete Loznici odnosi se na novi restoran President. Izuzetno lep enterijer restorana prva je imp...
pročitaj jošRestoran u Veroni se definitivno razlikuje od brojnih drugih restorana u ovom gradu, a verovatno i u celom svetu. Restoran u Veroni vam poklanja f...
pročitaj još