Sve ostalo je nešto drugo, ali ovo je Čarda Pera Čonka, Čarda kod Carine
Mesto od kog nikada niste videli neobičnije, a ni lepše. Već na prilasku ovom objektu smeštenom usred šume, ispod Batinskog mosta, gde Dunav mirno ...
pročitaj jošBroj 57 nikako ne može da bude jubilaran. Ukoliko sami ne odlučite da jeste. Nama jeste jer je ovo deseti broj otkako magazin pravimo u ovom sastavu i zato nam je 5. mart 2020. godine poseban datum.
Da vas lažemo da su svi verovali u nas još i možemo, ali sebe, malo teže. Bez preterane patetike, ono što smo tog trenutka mogli, je da verujemo u sebe. I u ispravnost puta kojim smo krenuli. Da li smo bili sami? Ne. U tom našem prvom broju šef Radovan Raša Vlačić je pričao o suvom zrenju mesa. Nije se ni naljutio što smo mu greškom promenili prezime. Od tog broja smo ponosni što je doktor gastronomije Milica Aleksić naš stalni saradnik, a zahvalni šefu Nikoli Biševcu na strpljenju dok je pozirao našem fotografu. Vladimir Vukašinović nam je pored priče o vinskim kartama dao brojne korisne savete. Tijana Stević nam je pravila koktele, Bojan Stilin je otkrivao tajne latte arta, a Miloš Stefanović je klesao dijamante od sante leda. Podršku iz Berlina smo dobili od ekipe iz Data Kitchena, a iz Njujorka od Nikole Nikoletića i ekipe iz legendarnog Dante’s bara.
Ovaj broj koji je pred vama je poseban i po tome što nema teksta Hadži Jovana Mrđenovića. Kakve kapitalce peca ovih dana, ko će još misliti na pisanje. Na početku je bio uz nas i to se ne zaboravlja.
Danas smo tu gde jesmo. Vrata našeg magazina su i dalje otvorena. Za sve koji imaju šta da kažu i koji su spremni da podele svoja iskustva. Da se pohvale svojim uspesima, novim dostignućima, da predstave svoje proizvode. A dočekali smo i Michelina. I kraj mera. I to što je ugostiteljski sektor poput feniksa ponovo raširio krila.
Toliko puta svi znamo biti pomalo prestrogi, a toga nisu lišeni ni ugostitelji. Ništa ne valja, nema kvalitetne radne snage, nema dobrih restorana, barovi su u buli, a street food gotovo da ne postoji. Sve što valja je u Beogradu, a i to mani. E, pa nije tako.
Pročitajte priče naših sagovornika u ovom broju i uverićete se da je naša scena mnogo bolja nego što želimo da priznamo. I šta sve njih objedinjuje? Maštovitost, ideja, vizija, snalažljivost, neprestano obrazovanje i naporan rad, da ne kažemo srpski – rmbanje.
I niko od njih nije išao prečicom. Pa, nećemo ni mi. Nismo petog marta 2020. godine, nećemo ni ubuduće.
Uživajte u našem novom broju i online, a možete ga i skinuti u PDF formatu na linku
Cafe Bar & Restoran broj 057
S poštovanjem
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
Restoran GIG, sinonim za eleganciju i vrhunsku gastronomiju u Beogradu, priprema jedinstveno veče posvećeno umetnosti uživanja u vinima. Restoran ...
pročitaj jošPistaći su danas planetarno popularni, što zbog svog ukusa, a još više zbog svestranosti. Ovo je bilo dovoljno da Mattia Michelangeli, mladi chef s...
pročitaj jošBodega Beograd predstavlja nov, individualni koncept restorana. Bodega redefiniše klasičnu “prodavnicu u kraju” sa uglova ulica Njujorka i ostalih ...
pročitaj još