02.12.2022 Cafe Bar

Meneghetti predstavlja liniju luksuzne selekcije proizvoda – Meneghetti Cigars

Prepoznatljiva po istorijskom grbu opštine Bale, samo ime ove linije specijalnih proizvoda – Valle D’Istria – predstavlja omaž opštini Bale, u kojoj je Meneghetti brend nastao, te se uspešno razvija već više od dve decenije.

Ručno rađene u Nikaragvi i jedinstvene po blendu

Selekcija uključuje Meneghetti Brandy XO, šampanjce Meneghetti Classic, Meneghetti Classic Rose, limitirane edicije Meneghetti Reserva 2015. i 2016. u magnum bocama (1,5L), te od nedavno i ručno rađene cigare iz manufakture u Nikaragvi, jedinstvene po blendu i kreirane isključivo za ovaj istarski brend.
Više od dve godine pažljivog i preciznog stvaranja pod palicom poznatog cigar master blendera Daniela Guerrere bilo je potrebno kako bi vrhunski stručnjaci za duvan majstorski izradili osam vrsta visokokvalitetnih cigara raspoređenih u tri linije: Classic, Maduro i Special.

Sljubljivanje sa Meneghetti Brandy XO

Kako bi svaka ručno rađena cigara pokazala svoj puni potencijal idealno ih je sljubiti s finim alkoholima — poput Meneghetti Brandy XO, koji je dobiven od vina Meneghetti Red i White iz berbi 2004. i 2005. te odležan 12 godina u „barrique“ bačvama. Duboke boje starog zlata, gusta tekstura, miris zrelo voće marelice, dunje, kruške, uz prepoznatljive note hrasta i meda savršeno se sljubljuje s Valle d’Istria Presidente cigarom pune slatkaste arome sa začinskim i paprenim notama.

Cenjena penušava vina

Linija Vale D’Istria sadrži i cenjena penušava vina — Meneghetti Classic i Meneghetti Classic Rose iz različitih godišta (vintage-a), koji se prave tradicionalnom metodom (Méthode Champenoise). Meneghetti Classic je vino finih mehurića (perlage), prepoznatljivih i kompleksnih aroma. Dominantne note zrelih bresaka i krušaka, arome belog cveća i citrusa, te suptilni tonovi svežeg brioša, generalno su prepoznatljive karakteristike svetski cenjenih penušavaca najviše kategorije. Kremasta i elegantna struktura ovog vina savršeno se slaže s Meneghetti Valle d’Istria Classic Lancero cigarom koja je drvenaste arome i lagano paprena. Meneghetti Classic Rose penušavo je vino boje nežne trešnje, bogatog i sitnog perlanja, što pravi „connaisseuri“ izuzetno cene.

Valle D’Istria Selection 8 Cigare Sampler

Valle D’Istria Selection 8 Cigare Sampler je kolekcija cigara u posebno dizajniranoj kutiji — od srednjeg do punog tela, a svaka mirisna cigara u ovom posebno odabranom nizu uzoraka savršen je poklon za najizbirljivije ljubitelje cigara.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: MENEGHETTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije