
Chef sa 32 Michelinove zvezdice ovako pravi krompir pire: Definitivno, najbolji!
Za mnoge najbolji kuvar 20. veka, Žoel Robišon je u jednom trenutku uspeo sa svojim restoranima da prikupi čak 32 Michelinove zvezdice, a o njegovo...
pročitaj jošTajlandska kuvarica Pichaya Pam Soontornyanakij, poznata kao chef Pam, ponela je prestižnu titulu najbolje kuvarice sveta za 2025. godinu po izboru organizacije The World’s 50 Best Restaurants. Time je postala prva Tajlanđanka i Azijatkinja kojoj je dodeljeno ovo priznanje.
Chef Pam vodi restoran Potong u Bangkoku, smešten u porodičnoj zgradi sa dugom istorijom, koja je nekada bila biljna apoteka.
View this post on Instagram
Njen jelovnik je spoj tajlandsko-kineske kuhinje, tradicije i savremene kulinarske tehnike, a gosti se vode kroz iskustvo svih pet čula, što je i deo njene lične filozofije.
Potong se već našao na 13. mestu liste najboljih restorana u Aziji, a poznat je po autentičnim jelima kao što je mirisna pečena patka i reinterpretacija pad thaija.
View this post on Instagram
Pored kulinarskog rada, Pam je i TV ličnost, glavni sudija u emisiji Top Chef Thailand i inicijatorka programa Women For Women, kroz koji pruža kulinarske stipendije mladim ženama iz ruralnih krajeva Tajlanda.
– Počastvovana sam i ponosna što sam prva Tajlanđanka sa ovom titulom. Nadam se da će moja priča inspirisati novu generaciju kuvarica da slede svoje snove – izjavila je chef Pam.
Najbolja kuvarica na svetu za 2025. godinu, chef Pam zvanično će primiti priznanje 19. juna u Torinu.
Chef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj jošChef Miloš Mirjanić, Executive Brand Chef Siddharta, Lounge by BuddhaBar u Dubaiju, spada u sam vrh tamošnje gastronomske scene. Za magazin CafeBar...
pročitaj jošZa mnoge najbolji kuvar 20. veka, Žoel Robišon je u jednom trenutku uspeo sa svojim restoranima da prikupi čak 32 Michelinove zvezdice, a o njegovo...
pročitaj još