Mikk Parre je najbolji somelijer Evrope, Afrike i Bliskog istoka za 2024. godinu
Estonski somelijer Mikk Parre je pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East. Drugo mesto je osvojila francuska takm...
pročitaj jošUdruženje somelijera Srbije – SERSA, od 27. do 29. oktobra u beogradskom hotelu Hyatt Regency, okuplja najbolje somelijere 13 zemalja Balkana. Pored njih, u Beograd stižu i kolege iz devet evropskih zemalja – Švedske, Nemačke, Poljske, Austrije, Francuske, Finske, Estonije, Norveške i Danske.
Ovi mladi ljudi pokazaće svoje znanje i ugostiteljske veštine, sa ciljem osvajanja prestižne titule za najboljeg somelijera Balkana, upravo na takmičenju Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022, navedeno je u saopštenju.
Tokom trodnevnog događaja, koji Udruženje Somelijera Srbije organizuje po drugi put, više od 50 stranih gostiju imaće priliku da se sa Srbijom upozna već prvog dana, na Reviji srpskih vina i rakija. Tom prilikom će im naši vinari i proizvođači rakija predstaviti srpski teroar pretočen u boce – dodaje se. Drugi dan je rezervisan za kvalifikacije takmičara i polufinale. Međunarodne sudije iz osam zemalja – Nemačke, Belgije, Letonije, Švedske, Austrije, Islanda, Španije i Estonije, već su pripremile raznovrsne i maštovite takmičarske zadatke.
„Priželjkujemo da se u finalu nađu srpski predstavnici – Dragiša Damljanović i Đorđe Matić, a da li će balkansko somelijersko zlato još jednom ostati u Srbiji, znaće se 29. oktobra, od 16 sati „, navode iz Udruženja.
Generalni pokrovitelj drugog takmičenja Balkan Sommelier Challenge – OPEN BALKAN 2022 je Telekom Srbija.
Stevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošU autorskom tekstu chef Nenad Živković upoznaje čitaoce magazina CafeBar & Restoran sa terminom reduktarijanstvo, novim pravcem u kulinarstvu, ...
pročitaj još