
Od njuške do repa: Filozofija vrhunskih chefova o poštovanju hrane
Termin "od njuške do repa" je nastao krajem devedesetih godina, a prvi ga je upotrebio chef Fergus Henderson, koji je u istoimenoj knjizi propagira...
pročitaj jošImao je samo 19 godina i zvali su ga iranskim Džejmijem Oliverom. Mehrshad Shahidi bio je autentična zvezda. Lepuškasti mladi šef duge kose, strastven u poslu, sa velikom armijom fanova. Ubijen je udarcima u glavu, nakon što ga Iranska revolucionarna garda uhapsila na demonstracijama u gradu Araku.
His name is #MehrshadShahidi, a talented chef in Arak, Iran. He was just 19 when he was killed due to multiple baton blows by security forces. He was full of life & believed in “perseverance” to succeed. The killing machine of the regime should stop! #مهسا_امینی #MahsaAmini pic.twitter.com/MFnBj2DIxu
— Omid Memarian (@Omid_M) October 28, 2022
U Iranu ne prestaju demonstracije izazvane ubistvom 22-godišnje Mahse Amini, devojke koju je verska policija prebila nasmrt jer nije pravilno nosila hidžab.
Ubistvo mladog šefa Shahidija, pišu lokalni mediji, tačno je 235 isti slučaj od početka protesta: hapšenje, policijsko batinanje, ubistvo, zataškavanje. Policija je roditelje Mahse Amini naterala da potpišu da je umrla od bolesti, ali porodica ubijenog šefa odbila je da ćuti. Naime, oni su obelodanili javnosti da se na njih vrši pritisak da potpišu da je mladić umro od srčanih problema.
Termin "od njuške do repa" je nastao krajem devedesetih godina, a prvi ga je upotrebio chef Fergus Henderson, koji je u istoimenoj knjizi propagira...
pročitaj jošKuvari iz regiona se po treći put takmiče u modernizaciji tradicionalnih jela: gastro takmičenje „Challenge Rekonstrukcija“. U žiriju gastro zvezde...
pročitaj jošEnso i ovog leta podiže lestvicu na beogradskoj fine dining sceni. Iza sezonskog menija punog preciznosti i smelih kombinacija stoji chef Nedeljko ...
pročitaj još