1 Raw and smoked
29.12.2021 Food

Šef Uroš Knežić predstavio svoje Raw & Smoked proizvode

Kad neko prođe školu legendarnog šefa Stambola Geštamova, onda može da kaže da ima besprekorne temelje za dalje usavršavanje i napredovanje. Posle više od 15 godina iskustva u raznim kuhinjama sveta, počevši od lokalne tradicionalne, zatim internacionalne japanske, italijanske i francuske, Uroš Knežić je nastavio da radi ono što najbolje zna. Da teži ka novim receptima sa željom da zadovolji nepca i obori s nogu i najveće poznavaoce dobre hrane.

„Svi proizvodi prolaze prirodan proces konzervacija i dehidracije“

“Ideja se rodila dok sam radio na alternativnim metodama dimljenja u restoranima u kojima sam bio šef”, kaže na početku razgovora Uroš Knežić, a onda nam je predstavio proizvode koji su izašli iz njegove radionice. Tržište je već upoznato sa dimljenim lososom, dok su ostali proizvodi apsolutno novi na tržištu.
“Uslovi pod kojima nastaju su strogo kontrolisani tako da ne postoji mogućnost odstupanja od kvaliteta. Svi proizvodi prolaze prirodan proces konzervacije i dehidracije. Bez korišćenja bilo kakvih pojačivača ukusa, nitratnih soli i bilo čega za produžetak roka trajanja, već se sve radi sa prirodnim sirovinama. Nakon toga sledi hladno dimljenje na prirodnom dimu bukovog drveta i na temperaturi koja ne prelazi 18 stepeni. Proizvodi su više prilagođeni konzumaciji u sirovom obliku, ali to ne isključuje mogućnost termičke obrade na nižim teperaturama”, kaže Uroš.

raw & smoked biftek

U najavi su dimljeni gambori, vrganji, bukovača…

Pored prozivoda koji su trenutno dostupni – dimljenog brancina, lososa, tune i bifteka, Uroš radi i na novim tehnologijama kako bi upotpunio svoju paletu proizvoda. U najavi su dimljeni gambori, vrganji, bukovača, beli luk i dimljene pačje grudi.
“Za dimljenje biramo najbolje i najkvalitetnije komade ribe iz uvoza, a što se tiče bifteka sarađujemo sa lokalnim proizvođačima mesa”, tvrdi Uroš.
Za nepunih šest meseci postojanja može da se pohvali listom renomiranih klijenata. Proizvode šefa Knežija koriste hoteli Hyatt Beograd, Viceroy Kopaonik, Zepter Beograd, ekskluzivni restorani u Beogradu Jerry, Bizu, Dorćoleta, kao i maloprodajne deli radnje u Beogradu Demetrin vrt i vinarija Delice.

Dimljeni losos
U Raw&Smoked, dimljeni losos se sprema na tradicionalan i prirodan način bez dodavanja bespotrebnih aditiva i konzervansa. Dimljenje se vrši u našim posebnim pušnicama kako bi naše mušterije dobile najautentičniji dimljeni losos besprekornog ukusa.

Dimljena tuna
Tuna spada u jedne od najzdravijih i najukusnijih morskih riba pa je njen ukus prihvatljiv i za one koji nisu veliki ljubitelji ribljeg mesa. Struktura mesa je kompaktna, tvrda, svetlo roze ili svetlo crvene boje, prijatnog mirisa i ukusa.

Dimljeni brancin
Brancin je jedna od najukusnijih morskih riba. Sadrži nezamenjive omega 3 masne kiseline, ima nizak sadržaj masti i holesterola, pa ga to čini namirnicom koja može biti uključena u dijetetsku ishranu.

Dimljeni biftek
Biftek je najkvalitetnije i najmekše crveno meso koje predstavlja pravu gastronomsku poslasticu. Ima savršen nutritivan sastav sa niskom kalorijskom vrednošću.

uroš knežić raw & smoked

RAW AND SMOKED DOO
Uroš Knežić
Tel.: 066 484943
E-mail: [email protected]
Instagram: IG raw_and_smoked

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: UROŠ KNEŽIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije