Zemna Vinarija Matalj vino
06.11.2023 Drink

Zemna, remek delo vinarije Matalj. Probali smo Reserva Cabernet Sauvignon 2020

Vinarija Matalj je sve ljubitelje vrhunskih vina obradovala nečim posebnim – novom etiketom Zemna i i svom portfoliju dodala još jedan veliki Cabernet Sauvignon

Zemna, novi ukus Negotinske Krajine

U srcu Negotinske Krajine, sa najvećim brojem sunčanih dana i dobro poznatim teroarom koji je idealan za uzgoj vinove loze, nalazi se porodična vinarija Matalj, mesto gde je strast prema vinogradima i vinu prava umetnost, a znanje i odlučnost su pretočeni u misiju.  Darežljivost zemlje i autentični vinarski stil zajedno čine da vina ove vinarije odišu prepoznatljivim kvalitetom i kompleksnošću.  U prilog tome govori i nadaleko poznati uspeh vina Kremen Kamen koje nosi titulu vino decenije i nekoliko Decanter odlikovanja.

Zemna Vinarija Matalj

Zemna Cabernet Sauvignon 2020 je plod višegodišnjeg rada

Nakon višegodišnjeg posvećenog istraživanja i rada, Nikola Mladenović Matalj je sa svojim timom na čelu sa dobro poznatim enologom Mladenom Dragojlovićem i Vladimirom Hadžićem, sve ljubitelje obradovao nečim posebnim – novom etiketom Zemna i svom portfoliju dodao još jedan veliki Cabernet Sauvignon, koji nosi titulu rezerve. S ponosom, kako kažu iz vinarije, predstavljaju svoje najnovije vino koje donosi potpuno novi miris, ukus i oslikava suštinu Negotinske Krajine.
Pažljivo stvarano, ovo vino odražava karakter ovog čarobnog kraja koje ima važno mesto u istoriji razvoja vinogradarstva.

Zemna Vinarija Matalj glavna fotografija

Zemna Cabertnet Sauvignon je kombinacija cabernet sauvignon (85%) i cabernet franc (15%)

Zemna Reserva Cabernet Sauvignon 2020

Ne zaboravimo, u 19.veku kada je Evropom vladala filoksera, upravo iz ovog kraja slali su se mladi naraštaji vinove loze. U korist tome govori i dokumentovani zapisi, kao i  poljoprivredna škola koja je otvorena kao zahvalnost Francuske Negotinskoj krajini za doprinos u očuvanju vinske priče usled ove opake bolesti vinove loze. Svojom jedinstvenom kombinacijom sorti groždja cabernet sauvignon (85%) i cabernet franc (15%) Zemna nosi titulu Reserva, ali i pečat teroara i vinograda Terasa, pričajući priču o pogodnom tlu i povoljnim klimatskim uslovima koji daju jedinstvenu crtu vinima iz ovog područja-ovo vino zaista poziv na putovanje koje će vas provesti kroz bogatu prošlost i sadašnjost ovog kraja, sada spakovano u flaši Zemne.

Zemna Vinarija Matalj Cabernet

Zemna priča priču o Negotinskoj Krajini i kanjonu reke Zamne

Potentno i vrlo robusno vino

Potentno, koncentrisano, moćno i vrlo robusno sa čak 15% alkohola, rubin-crvene boje i voćnim aromama u prvi mah, Zemna zaista prikazuje sve karakteristike mladih vinograda sa mihajlovačke Terase gde rečni nanos Dunava stvara potpuno jedinstvenu i savršenu mikroklimu za uzgoj negotinskog kabernea. U vinariji se nadaju da će svaka boca oživeti priču o Negotinskoj Krajini i kanjonu reke Zamne, pritoke Dunava, po kome je ovo vino i dobilo naziv.
“Iskusite magiju teroara koji stvara jedinstven negotinski kaberne i pridružite nam se u slavlju strasti, truda i prirode koja nas inspiriše“, preporučuju nam iz vinarije Matalj.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: VINARIJA MATALJ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije