
Caputo, od kolača do hleba, brašno koje svakom pekaru treba!
Da li ste se nekad zapitali zašto od svih italijanskih regija baš Napolitanci prave najbolje pizze, testenine i slatka testa? Odgovor je - u brašnu...
pročitaj jošZima je idealno vreme za tople napitke koji pružaju bogatstvo ukusa, ali i komfor i energiju koji su nam posebno potrebni tokom zimskih dana. Topla kafa je svakako jedan od najpopularnijih napitaka, bez obzira na doba dana i raspoloženje. A mnogi kafu ne mogu da zamisle bez mleka, i to onog „pravog“, koje daje ekstra notu i punoću ukusa.
Ključni za dobro uparivanje mleka i kafe, odnosno prepoznavanje „pravog“ mleka za kafu, jesu nivo proteina i količina masti u datom mleku. Ova dva elementa prilikom pripreme kafe, posebno od strane profesionalnih barista, omogućavaju razvijanje punog potencijala ukusa mleka, a samim tim i celokupnog napitka. Pored nivoa proteina i masnoća, izuzetno je važna i količina laktoze, tj. mlečnih šećera, koja se dobija nakon zagrevanja mleka.
Kako će se kafa i mleko upariti, zavisi i od kiselosti kafe i uglavnom se smatra da će se kafe sa klasičnijim, čokoladnijim ukusom, potencijalno bolje slagati sa mlekom, od onih kiselijih.
Barista mleko Mlekare Šabac dobar je primer „pravog“ mleka za kafu, ako želimo istančan balans između punoće ukusa mleka, kremaste teksture i dobro prepoznatljivog intenziteta espresa, koji dominira ovim skladom sastojaka.
Zbog toga je Barista mleko idealan HoReCa proizvod iz asortimana Mlekare Šabac i garancija savršenog napitka od kafe, posebno tokom hladnih zimskih dana.
U okviru ovogodišnje proslave Svetog Trifuna – praznika vinogradara i vinara, ambasador Italije, Njegova ekselencija Paolo Palminteri, uručio je pr...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva i poslovanja sa hranom i pićem, naročito vinom, poznavanje pravilne tehnike držanja čaše za vino nije samo stvar estetikete,...
pročitaj jošUpotreba bezalkoholnog vina i hleba bez glutena nedavno je bila tema o kojoj je morala da razmatra i Anglikanska crkva. Naime, vernici u Engleskoj ...
pročitaj još