
Hygiene Systems, podloga uspeha: Održavanje podova u ugostiteljskim objektima
Pravilno i redovno održavanje podova u ugostiteljskim objektima nije samo stvar estetike, već i pametna investicija u dugotrajnost i sigurnost pros...
pročitaj jošZima je idealno vreme za tople napitke koji pružaju bogatstvo ukusa, ali i komfor i energiju koji su nam posebno potrebni tokom zimskih dana. Topla kafa je svakako jedan od najpopularnijih napitaka, bez obzira na doba dana i raspoloženje. A mnogi kafu ne mogu da zamisle bez mleka, i to onog „pravog“, koje daje ekstra notu i punoću ukusa.
Ključni za dobro uparivanje mleka i kafe, odnosno prepoznavanje „pravog“ mleka za kafu, jesu nivo proteina i količina masti u datom mleku. Ova dva elementa prilikom pripreme kafe, posebno od strane profesionalnih barista, omogućavaju razvijanje punog potencijala ukusa mleka, a samim tim i celokupnog napitka. Pored nivoa proteina i masnoća, izuzetno je važna i količina laktoze, tj. mlečnih šećera, koja se dobija nakon zagrevanja mleka.
Kako će se kafa i mleko upariti, zavisi i od kiselosti kafe i uglavnom se smatra da će se kafe sa klasičnijim, čokoladnijim ukusom, potencijalno bolje slagati sa mlekom, od onih kiselijih.
Barista mleko Mlekare Šabac dobar je primer „pravog“ mleka za kafu, ako želimo istančan balans između punoće ukusa mleka, kremaste teksture i dobro prepoznatljivog intenziteta espresa, koji dominira ovim skladom sastojaka.
Zbog toga je Barista mleko idealan HoReCa proizvod iz asortimana Mlekare Šabac i garancija savršenog napitka od kafe, posebno tokom hladnih zimskih dana.
U prestižnom hotelu NAHATÉ Dubai, luksuzna scena ugostiteljstva podignuta je na novu, gotovo nepojmljivu visinu. U partnerstvu sa čuvenom francusko...
pročitaj jošU svetu kafe, gde se kvalitet meri svakim gutljajem, mleko koje barista koristi može biti presudni faktor. Zato ne čudi što je Cremoso Latte tokom ...
pročitaj jošAdnan Kovačević je svoju profesionalnu karijeru započeo 2018. godine u kompaniji Coca-Cola HBC, na poziciji marketing specijaliste, gde je stekao s...
pročitaj još