Grand kafa Brazil i Ruanda front
23.10.2023 Drink

Grand kafa osvaja ljubitelje kafe sa single origin 100% arabikom

Grand kafa kao lider u inovacijama, osluškujući potrebe tržišta ponudila je potrošačima dve Single Origin 100% Arabika kafe.

Grand kafa sorte Arabika je „nežna i izbirljiva“

Po izboru većine, kafa je najpopularnije piće na svetu odmah iza vode. Napitak bez kojeg ne možemo da zamislimo dan, čije raznovrsne arome i ukusi ulepšavaju svako jutro, popodne ili nezaboravne trenutke koje provodimo sa drugima. Naša veza sa ovim napitkom je konstantna i intenzivna a poslednjih godina sve je više njegovih ljubitelja. Pored uživanja u omiljenom ukusu, potrošači žele da saznaju sve o kafi – pažljivo istražujući njenu istoriju, botaniku i procese koji se koriste u dobijanju one najkvalitetnije. A kada je reč o kvalitetu, sinonim za isti su Single Origin 100% Arabike.
Ove vrste kafe aromatično-slatkog ukusa i umerene kiselosti prava su mala egzotika u šoljici. Kafa sorte Arabika je „nežna i izbirljiva“ kada se radi o odgajanju i kvalitetu, pa upravo zato ima najveću cenu na svetskom tržištu. Uspeva u blagoj klimi i u zavisnosti od regije, a zrna koja naizgled deluju isto, nude bogat spektar različitih ukusa i drugačijih aroma, od cvetnih, citrusnih pa sve do orašastih, karamelnih i čokoladnih nota. Grand kafa kao lider u inovacijama, osluškujući potrebe tržišta, još pre dve godine ponudila je potrošačima dve Single Origin 100% Arabika kafe, koje potiču sa plantaža Brazila i Ruande.

Grand Kafa Brazil i Ruanda

Grand kafa 100% arabika nam stiže iz Brazila i Ruande

Savršeni Grand ukusi iz zemlje kafe

Grand Single Origin Brazil stiže iz nepristupačnih regija Brazila i velikih nadmorskih visina regije Cerrado Minieiro idealne za uzgajanje kafe vrhunskih aroma koja nastaje u netaknutoj, bogatoj vegetaciji. Zrna ove kafe se ručno obrađuju, a nakon toga suše na suncu čime se stvara složenost ukusa i slatkasta tekstura. Ukoliko volite blagu kafu koja nije preterano kisela – Grand Brazil Cerrado je pravi napitak za vas!

Egzotika Ruande u aromi kafe

U srcu Afrike, na brežuljcima Ruande uzgaja se stara sorta kafe – Arabika Bourbon, koja rađa manje plodova godišnje, pa je zato i posebno cenjena. Za razliku od Arabike poreklom iz Brazila, u Ruandi se primarna obrada zrna kafe obavlja mokrim postupkom koji zahteva upotrebu specijalne opreme i značajnu količinu vode, da bi se tek onda sušila na suncu. Grand Rwanda Bourbon odgajana je u brdovitoj regiji Mubuga, na plantaži koja je osvajač prestižnog “Cup of Excellence” – takmičenja za najkvalitetniju kafu u regionu. U proseku, na ovoj plantaži obradi se oko 480 tona kafe godišnje, od malih farmera iz te regije, od kojih skoro 40% čine žene. Njena bogata tekstura, koju karakteriše jedinstven spoj čokolade sa primesama citrusnih nota uzbudiće nepca svakog kafoljupca koji traži nešto kiseliji ukus ovog napitka.
Ukoliko još uvek niste, dovoljno je razloga da se pridružite onima koji su otkrili magiju ovih fantastičnih kafa i odaberete favorita baš po vašem ukusu.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GRAND KAFA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije