
Novi broj magazina Hoteli & Restorani je u distribuciji
Pred vama je novi broj magazina Hoteli & Restorani za period zima – proleće. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske...
pročitaj jošVinarija Erdevik je nedavno bila mesto na kojem su se sastale vinske reprezentacije Hrvatske i Srbiji u okviru događaja nazvanog Enoslavia za koji se nadamo da će postati tradicionalan.
Vinarija Erdevik je okupila neke od najznačajnijih hrvatskih vinara, a našu zemlju su predstavljale vinarije uglavnom sa Fruške Gore. Okupljanje je započelo uz neizbežnu rakiju da bi se sve razvilo u ozbiljnu degustaciju najvažnijih etiketa sa obe strane. Ručak je započeo Šemberovim penušavim rozeom Blanc de Noirs. Virtus vinarija je ponudila svoju Moravu iz 2023. uz tartar biftek, dok je Krauthakerova graševina Mitrovac 2021. bila pratnja uz seviće. Tartar od tune je uparen uz Korta Katarinin roze 2023, a dimljena pačja prsa su prijala uz Tri Morave 2021. vinarije Temet, kao i Dubrovačka Malvazija selekcija 2023. uz oslića.
Šardone vinarije Kovačević je poslužen uz torticu od patlidžana, a oranž Rovigno, vinarije Roksanić uz špargle sa vongolama. Bikicki je predstavio svoj CU, oranž napravljen od sorte pino griđo koji me je još jednom uverio da oranž vina imaju blistavu budućnost. Kozlović je verovatno najpopularnija vinarija u Srbiji i predstavili svoje najprodavanije vino u našoj zemlji, malvaziju koja je odležala tri godine. Uz nju je išao brancin sa leblebijom.
Večera je krenula sa Lastarovim pino noarom i Šišatovačkom fabulom. Istarsko crveno Red vinarije Menengeti je sjajno išla uz jagnjetinu. Vinarija Deurić je ponudila svoj Probus, a domaćin, vinarija Erdevik se predstavila svojim širazom. Večera je završena tramcincem iz 2017, vinarije Trs.
Na kraju, uz želju da se na ovakve događaje ne čeka po godinu dana, valjalo bi istaći fenomenalno kuvanje chefova Denija Srdoča, Ivice Klasića i Željka Vukićevića.
U okviru ovogodišnje proslave Svetog Trifuna – praznika vinogradara i vinara, ambasador Italije, Njegova ekselencija Paolo Palminteri, uručio je pr...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva i poslovanja sa hranom i pićem, naročito vinom, poznavanje pravilne tehnike držanja čaše za vino nije samo stvar estetikete,...
pročitaj jošZima je idealno vreme za tople napitke koji pružaju bogatstvo ukusa, ali i komfor i energiju koji su nam posebno potrebni tokom zimskih dana. Topla...
pročitaj još