Mladi i talentovani kuvar Uroš Ercegović je od svog šefa Raše Vlačića dobio ozbiljan zadatak. Da napravi nešto drugačiji dezert, a da pritom ima poznat ukus i bude odmah prihvaćeno.
„Uroš je napravio neverovatan hrskavo-kremasto-voćno-osvežavajući kolač, koji je za kratko vreme postao izuzetno popularan“, rekao je Raša, dodajući da će se o Urošu tek pričati i pisati.
SASTOJCI:
* jagode
* slatka pavlaka
* štapić vanile
* jaja
* konjak
* žuti šećer
* mleko
* gustin
PRIPREMA:
Napraviti klasičan vanil-krem i dodati konjak (mutiti na pari jaja sa dodatkom šećera, gustina, mleka i vanile) i ohladiti ga. Sjediniti ga sa umućenom slatkom pavlakom. Ređati u kalup red krema, red jagoda. Na kraju krem posuti šećerom i karamelizirati.
UROŠ ERCEGOVIĆ
šef kuhinje restoran Escalera
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.