Pretraga
Food 13.10.2020

Kolač Eros by Uroš Ercegović

Svetislav Stojanović
kolač

Mladi i talentovani kuvar Uroš Ercegović je od svog šefa Raše Vlačića dobio ozbiljan zadatak. Da napravi nešto drugačiji dezert, a da pritom ima poznat ukus i bude odmah prihvaćeno.
„Uroš je napravio neverovatan hrskavo-kremasto-voćno-osvežavajući kolač, koji je za kratko vreme postao izuzetno popularan“, rekao je Raša, dodajući da će se o Urošu tek pričati i pisati.

KOLAČ „EROS“

SASTOJCI:
* jagode
* slatka pavlaka
* štapić vanile
* jaja
* konjak
* žuti šećer
* mleko
* gustin

PRIPREMA:
Napraviti klasičan vanil-krem i dodati konjak (mutiti na pari jaja sa dodatkom šećera, gustina, mleka i vanile) i ohladiti ga. Sjediniti ga sa umućenom slatkom pavlakom. Ređati u kalup red krema, red jagoda. Na kraju krem posuti šećerom i karamelizirati.

UROŠ ERCEGOVIĆ
šef kuhinje restoran Escalera

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.