Za odgovornije životne odluke! Održana konferencija ReThink the Status Quo
„Gledajte šta drugi rade i uradite suprotno. Ako svi budu kopirali jedni druge, nećemo stići nigde. Eksperimentišite, poigrajte se pravilima, nemoj...
pročitaj jošUživanje u ukusima Srbije i proglašenju najčlanova NALED-a za 2023. su pored najave nove reformske sezone i ideja za bolje sutra obeležili tradicionalni Septembarski susret članova i partnera NALED-a.
Nj.K.V. princ Aleksandar II Karađorđević je prvi pozdravio prisutne, a zatim je predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković nazdravio za 17 uspešnih rada organizacije. Ministar građevinarstva Goran Vesić je ispred Vlade pozdravio prisutne rečima da mu je drago što je u društvu najboljih, društvu vizionara i inovatora koji čine da Srbija bude što bolje i uređenije mesto za privredni rast i život građana. Ispred generalnog pokrovitelja susreta govorio je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Philip Morris za Jugoistočnu Evropu.
Veče na Belom dvoru obeležila je i posebna saradnja sa hotelom Hyatt koji je od autentičnih ukusa i sastojaka iz 18 gradova i opština napravio posebna jela. Šef kuhinje Milan Čotra preporučio je svoje gostima svoje favorite i pozvao ih da glasaju u Gastro kvizu.
Najveći broj glasova osvojila je jagnjetina u mleku od rena iz Istočne Srbije, a za najbolje predjelo i desert proglašeni su pita banica iz Centralne i Južne Srbije i kolač od malina iz Zapadne Srbije.
Svečano zaključenje Susreta krunisano je uručivanjem tradicionalne nagrade Najčlan. Ovogodišnje priznanje dodeljeno je za izuzetan doprinos razvoju organizacije i članstva, jačanju ugleda i promociji zajedničkih vrednosti NALED-a po odluci Upravnog odbora, a na predlog Izvršne kancelarije. Izvršna potpredsednica Hisense Europe Stanka Pejanović, predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nedeljko Tica, poneli su ovogodišnje titule Najčlanova NALED-a u konkurenciji od preko 300 kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva.
Fiordilatte Julienne je ukusni, sečeni mozzarella sir koji pizzi daje prepoznatljiv ukus. Pravi se isključivo od svežeg kravljeg mleka. Fiordilatt...
pročitaj jošAmbasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksik...
pročitaj jošHuevos Divorciados = razvedena jaja, jelo sa ukusom meksičkog humora. Tipičan doručak za južne i centralne delove Meksika sastoji se od dva pržena ...
pročitaj još