Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, predstavio izdanje za 2025. godinu

Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), svečano je predstavio novo izdanje za 2025. godinu, na ceremoniji održanoj 23. aprila u hotelu Hajat.

Gault&Millau predstavio izdanje za 2025. godinu

Najistaknutijim restoranima, vinarijama i kulinarskim profesionalcima ovom prilikom uručena su prestižna priznanja, potvrđujući njihov izuzetan doprinos razvoju gastronomske scene Srbije.

Gault&Millau dodelio priznanja za 2025. godinu

Foto TOS (Jelena Vučinić i Ivan Vuković)

Čuvene kape dodeljene su u više kategorija, u skladu sa strogo definisanim kriterijumima izvrsnosti.

Dobitnici 3 kape ove godine su restorani: Delirium Silence, Project 72, Wine & Deli, Magellan, Faro, Vinska kuća Erdevik, Enso, Homa, GIG, La Pista, Restoran 27, The Square.

4 kape poneli su restorani: Langouste, Salon 1905 i Fleur de Sel.

U kategoriji pojedinačnih priznanja istakli su se sledeći laureati:
Najbolji somelijer Dušan Vranić, Fleur de Sel, Novi Slankamen
Najbolji POP (pristupačna i autentična ponuda) Sve pod sač, Novi Pazar
Najbolji poslastičar Jelena Isaković Martinov, Magellan, Beograd
Mladi talenat Milan Lekić, Ebisu, Beograd
Šef nove tradicije Branislav Krstić, New Balkan Cuisine, Beograd
Šef budućnosti Lazar Svrkota, Thyme Street Cuisine & Cocktails, Beograd
Šef godine Marko Đerić, Langouste, Beograd

Gault&Millau za 2025 godinu

Foto TOS (Jelena Vučinić i Ivan Vuković)

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, koja je zajedno sa Mirom Šemić, direktorkom srpskog izdanja Gault&Millau, uručila priznanja, istakla je značaj gastronomije za razvoj turizma:

– Čak 53 odsto turista destinaciju bira upravo na osnovu gastronomske ponude. To dovoljno govori koliko je važno da podržimo sve koji svojim radom unapređuju kvalitet i ugled Srbije na svetskoj gastronomskoj mapi. Kvalitet hrane i doživljaj koji ona pruža među tri su najpozitivnija utiska koje turisti ponesu iz naše zemlje – naglasila je Labović.

Mira Šemić je podsetila da Gault&Millau nije elitistički, već narodni vodič koji svima omogućava da pronađu dobru hranu u skladu sa sopstvenim ukusom i budžetom.

Gault&Millau 2025 Srbija

Foto TOS (Jelena Vučinić i Ivan Vuković)

FOTO: TOS (Jelena Vučinić i Ivan Vuković)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije