26.06.2025 Gastro News

Nakon samo 60 dana! PRVA Michelinova zvezdica za Lilo i chefa Dušana Todića

Samo dva meseca od otvaranja, restoran Lilo u San Dijegu, u kojem je jedan od ključnih članova tima naš chef Dušan Todić, dobio je izuzetno priznanje – prvu Michelinovu zvezdicu! Pozvali smo chefa Todića da bismo mu čestitali i saznali pojedinosti.

Lilo San Diego i Dušan Todić dobili prvu Michelinovu zvezdicu

– Prvo, da se zahvalim na čestitkama. Uspeh je još veći kad smo saznali da su nam inspektori bili dve nedelje nakon otvaranja. I ako se ne varam, mislim da je ovo treća najbrže dobijena zvezdica u istoriji Michelinovog vodiča – kaže na početku razgovora naš sagovornik, koji je dobro informisan, jer je prvu zvezdicu najbrže dobio restoran Behind u Londonu i to nakon dva dana, dok je restoranu The K by Mauro Colagreco trebalo 6 nedelja da bude prepoznat od strane vodiča.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели LILO (@restaurantlilo)

Upitali smo chefa Todića, šta je plan za budućnost?

– Samo pametno sada – kaže chef Todić u svom stilu, i dodaje: – Najvažnije je da smo puni svako veče i fokusirani smo na rast. Plan je svakako druga zvezdica i učinićemo sve u narednom periodu kako bi došli na taj nivo. Sigurno ćemo raditi na kolaboracijama sa drugim restoranima sa 2 zvezdice i svakako ćemo raditi na jačanju identiteta. Vrhunski servis i nova inovativna jela se podrazumevaju – rekao je Todić na kraju razgovora koji nam je ulepšao dan.

Lilo je zamišljen kao Chef’s Table i želja je da se na specifičan način, „za šankom“ predstavi prvenstveno Južna Kalifornija kroz proizvode koji inspirišu celu ekipu restorana.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели LILO (@restaurantlilo)

Lilo San Diego je već ušao u istoriju, kao restoran koji je zaslužio treću najbrže dobijenu zvezdicu odkako postoji Michelin, a nastavak se može pred(osetiti). Čestitamo na pravom kuvarskom podvigu!

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

FOTO: restaurantlilo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije