
Chef Dušan Todić predstavlja Chef’s Table by Lilo
Chef Dušan Todić je jedan od onih ljudi koji ne vole ušuškanost niti da žive i rade u zoni komfora. Vođen izazovom, napravio je korak dalje u karij...
pročitaj jošSamo dva meseca od otvaranja, restoran Lilo u San Dijegu, u kojem je jedan od ključnih članova tima naš chef Dušan Todić, dobio je izuzetno priznanje – prvu Michelinovu zvezdicu! Pozvali smo chefa Todića da bismo mu čestitali i saznali pojedinosti.
– Prvo, da se zahvalim na čestitkama. Uspeh je još veći kad smo saznali da su nam inspektori bili dve nedelje nakon otvaranja. I ako se ne varam, mislim da je ovo treća najbrže dobijena zvezdica u istoriji Michelinovog vodiča – kaže na početku razgovora naš sagovornik, koji je dobro informisan, jer je prvu zvezdicu najbrže dobio restoran Behind u Londonu i to nakon dva dana, dok je restoranu The K by Mauro Colagreco trebalo 6 nedelja da bude prepoznat od strane vodiča.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Upitali smo chefa Todića, šta je plan za budućnost?
– Samo pametno sada – kaže chef Todić u svom stilu, i dodaje: – Najvažnije je da smo puni svako veče i fokusirani smo na rast. Plan je svakako druga zvezdica i učinićemo sve u narednom periodu kako bi došli na taj nivo. Sigurno ćemo raditi na kolaboracijama sa drugim restoranima sa 2 zvezdice i svakako ćemo raditi na jačanju identiteta. Vrhunski servis i nova inovativna jela se podrazumevaju – rekao je Todić na kraju razgovora koji nam je ulepšao dan.
Lilo je zamišljen kao Chef’s Table i želja je da se na specifičan način, „za šankom“ predstavi prvenstveno Južna Kalifornija kroz proizvode koji inspirišu celu ekipu restorana.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Lilo San Diego je već ušao u istoriju, kao restoran koji je zaslužio treću najbrže dobijenu zvezdicu odkako postoji Michelin, a nastavak se može pred(osetiti). Čestitamo na pravom kuvarskom podvigu!
U sredu uveče je u restoranu Puter fine bistro održana ekskluzivna koktel večera pod nazivom French Affair, koja je okupila pažljivo odabrane zvani...
pročitaj jošPovodom Svetskog dana održive gastronomije, METRO HoReCa centar okupio je partnere i stručnjake iz oblasti hotelskog i restoranskog poslovanja, kak...
pročitaj jošVegeta, jedan od najomiljenijih brendova začina u regionu, predstavila je novi vizuelni identitet koji donosi osvežen, savremen izgled – uz isti, d...
pročitaj još