Tabasco recepti

Tabasco recepti sa roštilja: Ukus koji pali, ali prija

Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pikantnog karaktera koji donosi TABASCO® sos.

Pročitajte Tabasco recepti za 5 vatrenih koktela

Ovaj kultni sos nije samo dodatak, on je sastojak koji transformiše jelo. U sezoni kada se jela pripremaju brzo, ali pamte dugo, TABASCO® sos donosi savršen balans ljutine, dubine i osveženja. Njegova svestranost omogućava da se uklopi u slana, slatka, pa čak i egzotična jela, bez kompromisa.

Tabasco recept pikantni ananas

Promo Tabasco

Tabasco recept – Pikantni ananas sa roštilja u tropskom stilu

  • 1 kašičica TABASCO® Original Red sosa
  • 1 veliki zreo ananas
  • 1 kašika soka od limete
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 kašičice cimeta

Zagrejte roštilj na visoku temperaturu. Ogulite ananas, izvadite sredinu i isecite ga na kolutove debljine oko 1,25 cm. U maloj činiji pomešajte sok od limete i TABASCO® sos. U drugoj, plićoj činiji, pomešajte šećer i cimet. Premažite obe strane kolutova ananasa mešavinom TABASCO® sosa i limete, zatim ih uvaljajte u smešu šećera i cimeta tako da se ravnomerno oblože.Pecite kolutove ananasa na roštilju 8 do 10 minuta, jednom okrenite, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Predlog za serviranje: Poslužite kao desert uz sladoled od vanile ili šlag, ili kao prilog uz svinjetinu ili piletinu.

Tabasco recept – Zavežljaji od grilovane svinjetine sa ljutim medom

Sastojci za ljuti med

Sastojci za Nuoc Cham sos

  • 1 kašika TABASCO® Original Red sosa
  • 3 kašike šećera
  • 1 šolja tople vode
  • 2 čena belog luka
  • 1 3/4 kašike limete
  • 6 kašika ribljeg sosa
  • 4 kašike rendane šargarepe
Tabasco recept zavezljaji od slanine

Promo Tabasco

Zavežljaji

  • 450 g svinjskog vrata
  • so, biljno ulje
  • 12 listova Bibb salate
  • 1 šolja sečenih rotkvica
  • 2 kašike mirođije
  • 24 lista nane
  • 24 koluta jalapeña

Priprema ljutog meda: U činiji pomešajte TABASCO® Original Red sos, TABASCO® Green sos i med. Dodajte toplu vodu i promešajte dok se ne sjedini. Ostavite sa strane.
Priprema sosa za umakanje (Nuoc Cham): U drugoj činiji rastvorite šećer u toploj vodi. Dodajte TABASCO® Original Red sos, beli luk, sok od limete, riblji sos i rendanu šargarepu. Promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane.
Priprema zamotuljaka: Isecite svinjski vrat (plećku) na kriške debljine oko 1,25 cm. Stavite ih u kesu sa zatvaračem ili posudu s poklopcem i prelijte polovinom pripremljenog ljutog meda. Marinirajte u frižideru 8 do 12 sati.
Zagrejte roštilj na visoku temperaturu. Izvadite meso iz marinade, posolite po ukusu. Premažite s malo biljnog ulja i pecite na roštilju dok ne bude potpuno pečeno i blago zapečeno (oko 1,5 minut sa svake strane). Sklonite s roštilja i ostavite da se malo ohladi, zatim naseckajte meso na sitnije komade.

Serviranje: U svaki list Bibb salate stavite prstohvat pečene svinjetine. Prelijte s malo ljutog meda i dodajte rotkvice, sveže začinsko bilje (mirođiju i nanu) i kolutove jalapeña. Poslužite uz pripremljeni sos za umakanje.

Tabasco recept – Kukuruz sa roštilja sa puterom od kukuruznog hleba i kokicama

Kukuruz

  • 10 klipova kukuruza
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašike vlašca

Puter od kukuruznog hleba

  • 1 kašika TABASCO® Original Red sosa
  • 2 šolje ostataka kukuruznog hleba
  • 1 šolja pavlake
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 kašičice soli
  • 225 g putera

Kokice

  • 2 kašike ulja
  • 1/4 šolje zrna kukuruza
  • so
Tabasco recept grilovani kukuruz

Promo Tabasco

Kukuruz sa roštilja: U velikom loncu prokuvajte posoljenu vodu. Blanširajte kukuruz 5 minuta, zatim izvadite iz vode. Premažite uljem i pospite solju i biberom. Pecite kukuruz na srednje jakoj vatri, okrećući ga dok ne dobije blagu zlatnu boju sa svih strana.
Puter od kukuruznog hleba: U manji lonac stavite kukuruzni hleb, pavlaku, mleko i so. Kuvajte na tihoj vatri dok hleb ne omekša, oko 10 minuta. Prespite smesu u blender i blendajte postepeno, pojačavajući brzinu dok ne postane potpuno glatka. Dodajte TABASCO® sos, pa zatim postepeno dodajte kockice putera, dok se u potpunosti ne umuti u kremastu smesu.
Kokice: Zagrejte ulje u srednje velikom loncu. Kada je vrelo, dodajte zrna kukuruza, poklopite i ostavite na vatri. Kada pucanje uspori, sklonite s ringle. Posolite po ukusu.

Predlog za serviranje: Isecite grilovani kukuruz na četiri dela, prelijte puterom od kukuruznog hleba, pa pospite kokicama i seckanim vlašcem. Pravi se 10 porcija.

Letnji meni bez TABASCO® sosa? Nezamislivo. Ovi recepti su dokaz da vrelina ne pripada samo suncu, ona treba da bude i na vašem tanjiru.

FOTO: TABASCO®

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije