Korpa Deli Marketi, mesta u kojima stanuje hedonizam
Pored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošHuevos Divorciados = razvedena jaja, jelo sa ukusom meksičkog humora. Tipičan doručak za južne i centralne delove Meksika sastoji se od dva pržena jajeta; jedno okupano u zelenom, a drugo u crvenom sosu. Današnji Tabasco recept je jednostavno jelo, idealno za savršen početak dana.
Da bi se sprečilo mešanje sosova, između njih se postavlja tzv. barijera. Obično je to prženi pasulj, ponekad sa tortilja čipsom tzv. čilakiles (chilaquiles) sa prelivom od sira ili peršuna i luka.
View this post on Instagram
SASTOJCI (za 4 osobe)
SALSA ROJA
SALSA VERDE
ZA SALSA ROJA
Zagrejte tiganj od livenog gvožđa ili šerpu na srednje jakoj vatri, stavite četvrtine paradajza sa kožom okrenutom na dole, dok koža ne potamni i ispuca (oko 5-8 minuta).
Dodajte 1⁄2 šolje vode, grubo iseckani beli luk, TABASCO® Chipotle sos i so. Pustite da provri i kuvajte na niskoj temperaturi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ohladite malo.
Prebacite u blender, dodajte sok od limete i iseckani korijander, te blendirajte dok ne postane glatko. Ako želite dodatno da začinite, dodajte još TABASCO® Chipotle sosa. Stavite sa strane.
ZA SALSA VERDE
Zagrejte tiganj od livenog gvožđa ili šerpu na srednje jakoj vatri stavite četvrtine paradajza sa kožom okrenutom na dole dok koža ne potamni i ispuca (oko 5-8 minuta).
Dodajte 1⁄2 šolje vode, grubo iseckani beli luk, TABASCO® Green Jalapeño sos i so. Pustite da provri i kuvajte na niskoj temperaturi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ohladite malo.
Prebacite u blender, dodajte sok od limete i iseckani korijander, iseckani avokado, te blendirajte dok ne postane glatko. Ako želite dodatno da začinite, dodajte još TABASCO® Green Jalapeño sosa. Stavite sa strane.
KOMPLETIRANJE
U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite slaninu dok ne postane hrskava (oko 5-6 minuta). Prebacite na papirne ubruse.
Bacite mast iz tiganja, obrišite ga i stavite ga ponovo na srednje jaku vatru da zagrejete svaku tortilju. Držite tortilje toplim umotane u čistu kuhinjsku krpu i stavite sa strane.
Koristeći isti tiganj, dodajte ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri. Ispržite jaja na oko i svako začinite prstohvatom soli. Kad su gotova, prebacite jaja na namašćeni pleh.
SERVIRANJE
Za serviranje, stavite dve tople tortilje na tanjir, zatim komad slanine i jaje na svaku tortilju. Stavite salsa verde preko jednog jajeta sa zelenim delom od mladog luka, a salsa roja sa crvenom paprikom (po želji ljutom ili slatkom). Dekorišite feta sirom i korijanderom i poslužite sa kriškama limete sa strane. Ukoliko želite da još obogatite ovaj već bogati doručak, po sredini stavite pastu od uprženog crvenog pasulja.
Za Jalapeño smoothi potrebno je: 8 kapi TABASCO® Green Jalapeño sosa, ¼ šolje soka od ananasa, ¼ šolje kokosove vode, 2 kašike kokosovog mleka, šaka spanaća, 6 listova korijandera, 10 kockica ananasa, 1 kašičica simple sirupa (u zavisnosti od slatkoće ananasa)
Izblendirajte sve sastojke i sipajte u visoku čašu. Da biste napravili koktel, dodajte oko 30 ml votke ili tekile. Dekorišite listom ananasa i kriškom limuna pre služenja.
Ambasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksik...
pročitaj jošFiordilatte Julienne je ukusni, sečeni mozzarella sir koji pizzi daje prepoznatljiv ukus. Pravi se isključivo od svežeg kravljeg mleka. Fiordilatt...
pročitaj jošPored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj još