14.03.2023 Chef

Šta je chef Volfgang Pak pripremio za Guvernerov bal nakon dodele Oskara (FOTO+VIDEO)

Austrijski chef Volfgang Pak je već 29 godina zadužen za hranu na dodelama Oskara. Njegov zadatak je da svake godine osmisli meni koji će biti dovoljno glamurozan za Holivud, ali dovoljno uopšten da bi zadovoljio različite ukuse. A, uzima i u obzir i opsesivne nutricionističke navike slavnih glumaca.

Čokoladni Oskari su ipak slaba uteha za gubitnike

Dodela Oskara je jedan od najnapornijih događaja

Za gastro veterana poput Paka, koji se proslavio restoranom u Los Anđelesu, to i nije veliki izazov, što ne znači da mu ne pristupa krajnje ozbiljno. Glumci su se oduvek žalili da su dodele Oskara jedan od najnapornijih događaja na svetu. Danima se spremaju, dolaze satima ranije, provode sate na crvenom tepihu davajući izjave o filmovima, izigravaju modne znalce dok za fashion medije daju izjave o svom stajlingu, a zatim sede u pozorištu Dolby tokom cele ceremonije, bez puno vremena za pauze, uz minimalne odlaske do toaleta. Naravno, sve vreme bez hrane i osveženja.

Dimljeni losos sa kavijarom

Afer parti kod Veniti Fera ili na Guvernerovom balu

Nagrada i podizanje šećera ih čeka na glamuroznim partijima poput onih koje organizuje magazin Vanity Fair ili Governors bala na kojem kuva Volfgang Pak. Večera uvek počinje s kanapeima koji su ove godine napravljeni s pikantnim tartarom od tune u kornetima od susama sa miso pastom. Posluženi su i mini vagju burgeri, uštipci od halapenjo paprike i veganske kuglice.

Američki klasik Mac & Cheese

Čuvena pasta cacio e pepe, piletina i vafli , kao i buljabes od bakalara i vegansko jelo od srca palme su služena kao predjela. Ove godine s Pakom je kuvao njegov štićenik, britanski chef Eliot Gruver koji je vodio londonski restoran 45 Park Lane. Pored asistiranja glavnom šefu on je kreirao i jela na ovogodišnjoj dodeli Oskara. Pa tako je luksuznija verzija britanskog klasika fish&chipsa njegovo delo, kao i govedina Wellington, pita od piletine i starinski trajfl sa trešnjama. Da bi gostima zalogaji više prijali točio se roze šampanjac Breda Pita, Fleur de Miraval.

Meni Governors Bala za Oskara 2023.

GLAVNA JELA
Mini fish and chips
Pržena govedina u kornetima
Mini pileće pite s crnim tartufima
Govedina Wellington

Mini pite sa piletinom

ITALIJANSKA JELA
Agnolotti
Pasta s tartufima
Veganska pizza

AZIJSKA JELA
Kineski pikantni patlidžan iz Hunana s rižom
Vegetarijanska verzija čuvene Pakove salate od rakovica
Miyazaki wagyu 
Dimljeni losos

Miyazaki vagju

PIĆA
Don Julio tekila
Roze šampanjac Fleur de Miraval
Vina Domaine Clarence Dillon
DESERTI
Čokoladna cigara
Trajfl s trešnjama i maraskama

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: FINE DINING LOVERS

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije