bred pit i anđelina džoli
06.02.2024 Drink

Bred Pit pobeđuje u ratu za vinariju Miraval

Bred Pit već nekoliko godina vodi sudsku bitku sa bivšom suprugom Anđelinom Džoli po pitanju vlasništva, tačnije kontrolnog udela u vinariji Chateau Miraval, koja proizvodi jedan od najboljih rozea na svetu.

Bred Pit: „Iza mojih leđa je prodala deonice“

Bred Pit je tužio Anđelinu kada je ona vlasniku Stoli votke Juriju Šefleru prodala svoje udeo u vinariji koji joj je glumac ustupio u brakorazvodnoj parnici 2016. godine. Pit ne bi imao osnova za tužbu da tada nisu potpisali sporazum da ni Anđelina, ni on neće prodavati svoje deonice, već da će i nakon razvoda zajedno nastaviti voditi Miraval.

Bred pit vino

Hoću svoju vinariju, nećete me prevariti

Bred Pit tvrdi da je Anđelina prekršila sporazum i traži od suda da se njemu vrati kontrola nad vinarijom jer sumnja da je krajnja namera vlasnika Stolija koji je kupio deonice Anđeline Džoli da i njega izgura iz posla oko vinarije. Nakon nekoliko prvih sporova koje je glumac gubio na američkim sudovima, sud u Luksemburgu je doneo presudu da ruski tajkun mora vratiti deo vlasništva koje mu je glumica prodala suprotno sporazumu sa bivšim supugom. Na ovaj način Bred Pit se vraća na mesto većinskog vlasnika u Miravalu.

Bred Pit je lansirao novi hit: Fleur de Miraval

Sve vreme dok traje ova „sudska sapunica“, proizvodnja vina u Miravalu teče uobičajenim tokom, a glumac je u međuvremeno napravio veliki uspeh sa šampanjcem Fleur de Miraval koji proizvodi u saradnja sa čuvenom šampanjskom kućom Pierre Peters.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: INSTAGRAM I GETTY IMAGES

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije