Preporučujemo: Restoran Lovački Raj, mesto za ukusna i autentična jela od divljači
Kad krenete od centra Aranđelovca prema Bukulji, za desetak minuta vožnje dolazite do restorana Lovački Raj. Na nadmorskoj visini od nepunih 400 me...
pročitaj jošRestoran Brunch lounge, koji je jedan u lancu restorana ovog koncepta, nalazi se u TC Promenada u Novom Sadu i prostire se na 285 m2 sa zatvorenom baštom i sa dodatnim prostorom terase od 131 m2.
Najveći izazov ovog projekta, a ujedno i odgovor na želje investitora, bio je kako u tržnom centru, koji je zatvorena makrocelina za sebe, napraviti prostor restorana koji je otvorena mikrocelina. Kao takav, ovaj restoran će privlačiti posetioce svojim zelenilom, savršenim odnosom boja i primenom materijala prijatnim za duži boravak i odmor od kupovine. Tipologija restorana u tržnim centrima ima svoje polazne tačke i kriterijume, što smo uspeli da pretvorimo u prednost.
Kolorit kojim smo se vodili su različite nijanse crne boje, koje dominiraju od plafona ka zidovima, a istovremeno naglašavaju ostale jarke boje u ovom prostoru. Jarke boje su vezane za mekane teksture pliša i slike velikih formata, koje se protežu najvećim zidom u restoranu. Taj zid predstavlja mini galerijski prostor koji je zamišljen tako da se slike stalno menjaju i dopunjuju, što daje dinamiku prostoru i konstantno unosi novitete. Otvoren plafon s vidljivim instalacijama i dominantom crnom bojom predstavlja najjači dodir industrije u ovom restoranu.
Fokus smo stavili na izraženu teksturu i prefinjene detalje. U bogatoj paleti materijala dominiraju drvo orah, mermer, crna mat tekstura zidova i plafona i jarke nijanse pliša. Mekan tapacirani, pre svega udoban, nameštaj u kombinaciji sa „teškim“ elementima industrijskog stila predstavlja jasnu ideju „davanja duše strukturi“.
Na rasvetu u restoranu stavljen je akcenat, u prvom redu na prirodnu svetlost, što prijatniju za ljudsko oko i obedovanje u ovom prostoru. Veštačko svetlo restorana projektovano je s prilagođenom jačinom da što manje zamara goste, te na neki način odmor je za oko, nakon šetnje pod veštačkim jakim svetlima kojima raspolaže tržni centar. Lusteri i visilice su posebno rađeni za Brunch lounge, kao „custom made“ proizvodi, dajući ambijent koji odiše specifičnošću detalja.
Centralno mesto u rasporedu nameštaja zauzima četvorostrani separe, na koji poseban akcenat stavlja grupa lustera koja se nad njim proteže. Kao takav, predstavlja izuzetno primamljivo mesto za odmor i obedovanje. Frontalni zid sa slikama, kojima dominiraju intenzivne boje, prati ujedno materijale i notu nameštaja. Celom dužinom restorana prostiru se stakleni portali kojima se uspostavlja komunikacija s terasom, a ujedno se tako obezbeđuje dovoljna količina dnevnog svetla koje doprinosi prijatnoj atmosferi restorana tokom dana.
Projekat: Restoran Brunch lounge
Autor: Deep House Group
Lokacija: TC Promenada, Novi Sad
Realizacija: 2018. godina
Deep House Group je firma čiji su osnivači Miroslava Amidžić Ivan i Nikola Ivan. Godine 1998. Miroslava i Nikola uspešno izvode svoje prve arhitektonske projekte u Ukrajini, u Kijevu, gradu u kojem oni završavaju i studije na Nacionalnom univerzitetu građevinarstva i arhitekture. Današnji tim koji oni vode broji sedam arhitekata koji rade u oblasti projektovanja enterijera od početne faze modelovanja, preko renderovanja, tehničkih crteža, do završne faze u izvođenju projekta, nadzoru i posvećenosti do poslednjeg detalja.
Deep House Group je tim koji ima jedinstvenu filozofiju projektovanja. Bilo da ulazite u nov prostor, ili renovirate postojeći, možete se osloniti na naše iskustvo, od polazne ideje do poslednjeg detalja u projektu. Tim poseduje osvojeno treće mesto za najlepši stan Srbije i Crne Gore po Saint-Gobainu, 2009. godine, kao i sertifikat „Firma od poverenja“ za 2019. godinu.
Kad krenete od centra Aranđelovca prema Bukulji, za desetak minuta vožnje dolazite do restorana Lovački Raj. Na nadmorskoj visini od nepunih 400 me...
pročitaj jošTradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošStevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj još