05.07.2021 Restoran

Intergalactic diner – Svemirska era tek počinje

„Intergalactic diner” predstavlja zlatni spoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Stil vuče korene iz feel good kulture 60-ih godina prošlog veka, iz vremena kada se čovek prvi put otisnuo u svemir.

Originalni koncept restoran

Prvi „Intergalactic Diner” osnovan je 2012. godine na Vračaru, potom i drugi 2013. na Novom Beogradu u sklopu Hotelu Jugoslavija. Premda je popularnost rasla, a posećenost bivala sve veća, u avgustu 2019. godine otvoren je treći objekat u Požeškoj ulici na Banovom brdu, unutar poznatog parka. Finalni poduhvat bio je otvaranje četvrtog objekta u samom centru grada, na adresi Obilićev venac br. 3. „Intergalactic” je za sve to vreme ugostio preko milion i po posetilaca. Nakon pandemije, planirano je da još jedan kraj u Beogradu dobije svoju svemirsku priču, ali nek zasad to bude iznenađenje.
„Intergalactic Diner” je originalni koncept restoran za kog se od početka mislilo da je franšiza iz inostranstva, međutim sada se od njega očekuje da pređe granice naše zemlje i postane internacionalan iliti „intergalaktički”. Uspešno je uhvatio duh originalnih dinera sa dodatom dozom svemirske ere i dubokom nostalgičnom porukom.

Estetika Feel good kulture 60-ih godina

Vođen Feel-Good kulturom iz 60-ih godina, „Intergalactic” kombinuje muziku, autentičan dizajn i atmosferu tog vremena, dodajući moderni zaokret s akcentom na kvalitet, vrednost i poruku o zlatnim vremenima koja su nadohvat ruke.
Meni je već prepoznatljiv po raznovrsnim burgerima koji se spravljaju od najkvalitetnijih sirovina. Pored burgera na meniju se kao poseban specijalitet ističu rebra. Vredi svakako probati i hot-dog, tortilje, krompiriće i ostale kulinarske bravure. Slatkiši su posebna priča i veoma su pristupačni s obzirom na kvalitet.
Zabavnu i opuštenu atmosferu upotpunjuju Jukebox selektori postavljeni pored svakog stola. Samo jednim klikom na ekran gosti mogu da puštaju najveće planetarne hitove evergrin muzike i uživaju u ambijentu koji su sami kreirali, što je raritet i još jedna specifičnost. Često se dešava da potpuni stranci zajedno pevaju hitove. Premda su Jukebox selektori stari preko 50 godina i teže ih je održati u funkciji, razvijena je aplikaciju za IOS koja simulira njihov rad, a izgled je sačuvan zahvaljujući retro maskama u kojima su upakovani ekrani.
Osoblje je pažljivo birano kako bi ispratili koncept i preneli poruku s dozom humora. Sve se radi s ciljem da se dostignu srećna vremena.

Bioskop u bašti

Prošle godine redizajniran je izgled menija i proširena je ponuda. Pored standardne ponude, na listu glavnih jela dodati su dry aged stekovi, taljata sa domaćim cafe de Paris sosom, grilovani losos… Od predjela se izdvajaju specijalni sataj ražnjići, koji se služe na ručno pravljenim inoks štapićima u obliku rakete.
Započeta je i dostava preko agregatora i razvijena je jedinstvena aplikacija koja će ugledati svetlost dana ovoga maja.
Da tim konstantno radi na inovacijama dokazuje i novo interesantno pakovanje za one koji poručuju hranu putem telefona.
Još jedna novina i potpuni hit jeste letnji bioskop u bašti objekta u sklopu Hotela Jugoslavija, a sledeće godine će osvanuti i u parku u Požeskoj ulici. Gosti će uz večeru moći da uživaju i u filmskim hitovima. Za tu svrhu upotrebljena je najbolja profesionalna audio i video oprema koja može parirati bioskopima u zatvorenom.

Intergalactic Diner

Adresa: Internacionalnih brigada 22 (Vračar), Bul. Nikole Tesle 3 (Hotel Jugoslavija), Žarka Vukovića Pucara 3 (Banovo brdo), Obilićev venac 3 (Stari grad)
Instagram: intergalactic.diner
Sajt: www.intergalacticdiner.com
Mail: [email protected]
Cene hrane: starteri od 235 do 755 din., burgeri male porcije od 415 do 655 din., velike porcije od 515 do 955 din., rebarca od 585 do 2.095 din., poslastice u proseku 300 din., kokteli 425 din.
Radno vreme: 08-24h

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: INTERGALACTIC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije