U distribuciji je novi broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u nastavku pogledajte šta vas to očekuje!
Cafe Bar & Restoran: Novi broj za jul i avgust
Profesionalni kuvari su, blago rečeno, biljke čudnovate. Šta tek reći za chefove? Ako se pitate koja je razlika između kuvara i chefa, odgovor je vrlo jednostavan, kuvar se zadovoljava kuvarskim poslom. Chef je osoba koja se želi probiti i usavršiti, konstatno je u potrazi za boljim radnim mestom i retko kada pristaje na kompromise. Posao chefa je fizički jako težak, a psihički je pravi pakao. Posao chefa nikada ne prestaje. Čak, ni nakon završetka radnog vremena jer chef, osim što vodi kuhinju, osim što kuva, ujedno je i mentor, psiholog, pedagog i umetnik! U slavu chefova, kakvih je na našu radost, sve više u Srbiji, pred vama je ovaj broj, prepun predivnih kreacija.
Pilav kakvog ga pravi chef Miša Aljehin u restoranu Salon 1905
Cafe Bar & Restoran: Chefovi predstavljaju svoje letnje menije
Chef Uroš Ivošević je u restoranu Gig priredio fenomenalnu večeru u kojoj je glavni junak bio tartuf. Probali smo letnji meni restorana Salon 1905, a chef Miša Aljehin nam je pokazao kako “stranac” vidi srpsku kuhinju. Ispostavilo se, možda i bolje nego li mi sami. Chef Dragan Karađinović nam je predstavio novi koncept u restoranu Tilia u Sokobanji, dok nas je chef Nikola Rosić oduševio novim spojevima ukusa u Thyme Street Food projektu. Šta mislimo o letnjem meniju chefa Nedeljka Jerkovića iz restorana Enso, pokazali smo time što je njegova Mleč od šarana sa kadaifom završila na naslovnoj strani.
Riblji paprikaš u čardi Šebešfok služe sa testom sa sirom
Cafe Bar & Restoran predstavlja: Mama Rossa iz Pirota i čarda Šebešfok iz Bezdana
Da srpska gastronomija nije samo Beograd pokazuju priče o dva izuzetna restorana. Pizzeria Mama Rossa iz Pirota i čarda Šebešfok iz Bezdana, svaki na svoj način, donose duh svoga kraja, pokazujući kakve sve blagodeti pruža naša zemlja. Mama Rossa praveći pizze sa jagnjetinom, peglanom kobasicom i pirotskim kačkavaljem, a Šebešfok sa plodovima Dunava po iskonskim recepturama.
Pri kraju ove uvodne reči, poželećemo srećan put chefu Dušanu Todiću koji se vraća u Ameriku, sigurni da će i na novom angažmanu zadiviti Michelina, a isto tako želimo puno uspeha chefu Davidu Šimunićukoji će preuzeti kormilo u restoranu hotela Square Nine.
I za sam kraj, u Pričama iz kafane, oprostili smo se od Tomislava Tome Čumića, jednog od najpoznatijih ugostitelja koje su Beograd i Srbija imali.