Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je decembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosimo najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošBroj 57 nikako ne može da bude jubilaran. Ukoliko sami ne odlučite da jeste. Nama jeste jer je ovo deseti broj otkako magazin pravimo u ovom sastavu i zato nam je 5. mart 2020. godine poseban datum.
Da vas lažemo da su svi verovali u nas još i možemo, ali sebe, malo teže. Bez preterane patetike, ono što smo tog trenutka mogli, je da verujemo u sebe. I u ispravnost puta kojim smo krenuli. Da li smo bili sami? Ne. U tom našem prvom broju šef Radovan Raša Vlačić je pričao o suvom zrenju mesa. Nije se ni naljutio što smo mu greškom promenili prezime. Od tog broja smo ponosni što je doktor gastronomije Milica Aleksić naš stalni saradnik, a zahvalni šefu Nikoli Biševcu na strpljenju dok je pozirao našem fotografu. Vladimir Vukašinović nam je pored priče o vinskim kartama dao brojne korisne savete. Tijana Stević nam je pravila koktele, Bojan Stilin je otkrivao tajne latte arta, a Miloš Stefanović je klesao dijamante od sante leda. Podršku iz Berlina smo dobili od ekipe iz Data Kitchena, a iz Njujorka od Nikole Nikoletića i ekipe iz legendarnog Dante’s bara.
Ovaj broj koji je pred vama je poseban i po tome što nema teksta Hadži Jovana Mrđenovića. Kakve kapitalce peca ovih dana, ko će još misliti na pisanje. Na početku je bio uz nas i to se ne zaboravlja.
Danas smo tu gde jesmo. Vrata našeg magazina su i dalje otvorena. Za sve koji imaju šta da kažu i koji su spremni da podele svoja iskustva. Da se pohvale svojim uspesima, novim dostignućima, da predstave svoje proizvode. A dočekali smo i Michelina. I kraj mera. I to što je ugostiteljski sektor poput feniksa ponovo raširio krila.
Toliko puta svi znamo biti pomalo prestrogi, a toga nisu lišeni ni ugostitelji. Ništa ne valja, nema kvalitetne radne snage, nema dobrih restorana, barovi su u buli, a street food gotovo da ne postoji. Sve što valja je u Beogradu, a i to mani. E, pa nije tako.
Pročitajte priče naših sagovornika u ovom broju i uverićete se da je naša scena mnogo bolja nego što želimo da priznamo. I šta sve njih objedinjuje? Maštovitost, ideja, vizija, snalažljivost, neprestano obrazovanje i naporan rad, da ne kažemo srpski – rmbanje.
I niko od njih nije išao prečicom. Pa, nećemo ni mi. Nismo petog marta 2020. godine, nećemo ni ubuduće.
Uživajte u našem novom broju i online, a možete ga i skinuti u PDF formatu na linku
Cafe Bar & Restoran broj 057
S poštovanjem
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
Stevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošŽivot čine lepi momenti, koje treba ceniti i čuvati u mislima. U izazovima koji su neminovni treba biti jak, a nakon dobijene borbe život ceniti jo...
pročitaj jošU srcu Rima, nekoliko koraka od Panteona, restoran Da Fortunato nosi unutar svojih zidova dugu porodičnu tradiciju gostoprimstva, strasti i profesi...
pročitaj još