Sette Nani vas čekaju u Kralja Petra sa italijanskim specijalitetima
Neposredno uz centralno gradsko šetalište nalazi se italijanski restoran sa čijeg menija vas pozivaju paste, rižota, salate i petnaestak tipova pic...
pročitaj jošOvu vest bi komotno mogli da objave dnevno-novinski mediji u rubrici verovali ili ne, zabavno ili čak pod naslovom bizarno! Ipak, prateći sve što je vezano za gastronomiju, mada je pitanje koliko je ovo gastronomija, sa čuđenjem vas obaveštavamo o piceriji koja pravi 116 vrsta pica.
Zagrebačka picerija Kum sa ponosom ističe da priprema čak 116 pica. One su razvrstane u pet segmenata: kontinentalne, mediteranske, vegetarijanske, bele i ekskluzivne. Cene su za hrvatske pojmove smešne, male koštaju 400 dinara, velike 530 dinara, a džambo pice su oko 1.000 dinara. Jedino su pice iz grupe ekskluziv nešto skuplje. Hajde, bar nešto logično.
Sad se vi pitate kako napraviti 116 različitih pica? Čak je i to jednostavno. Iste sastojke besomučno iskombinujte u svim mogućim varijantama. Tako se slanina stavlja na najmanje deset pica. Bolonjeze se pojavljuje u više varijanti. Ajvar ide i gde treba i gde ne treba. Plodovi mora se pojavljuju u desetak kombinacija. Bez obzira na besmislenost celog ovog poduhvata, mora se dodati da više od pola kombinacija zvuči, najblaže rečeno, neprimamljivo. A možete misliti kako je radniku kad mu stigne naruždbina, pica broj 74, 23, 61 i 111. Jadničak, ne zna šta ga je snašlo i šta da stavi. Ali sigurno mu je najdraža pica broj 116. gde se trpa sve što ima od sastojaka.
I na kraju, zamislite vrhunac besmislenosti. Od 116 pica nema nijedna slatka?!?
Restoran sa ukusima ruske domaće kuhinje pod imenom Kod Magdalene već neko vreme uspešno radi na Zemunskom keju. Tradicionalni ruski specijaliteti...
pročitaj jošRestoran Mardin Hill u Beograd je doneo ukuse turske kuhinje i lokalne ukuse grada po kojem nosi ime. Pred gostima ovog restorana su tradicionalna ...
pročitaj jošThyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj još