
Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošKafe-bar Lounge 27 nalazi se u najužem gradskom jezgru, u novoj pešačkoj zoni Topličinog venca, upravo u broju 27. Poput svega što ga okružuje, i lokal nosi duh urbanog, modernog i šarmantnog. Deo je zdanja iz 1928. godine, koje je za inovativno arhitektonsko rešenje interpolacije ovenčano prvom nagradom Salona arhitekture. Ovaj skoro galerijski prostor u kome se smenjuju stalna postavka radova Gabrijela Glida i izložbe drugih savremenih umetnika, raspolaže zatvorenim delom i letnjom baštom, koja je postavljena u najlepšem delu šetačke štrafte ka Kosančićevom vencu.
U ponudi je odličan izbor napitaka i laganih obroka. Kvalitet, autentična kuhinja i udobna koktel atmosfera učinili su iskustvo obedovanja i konzumiranja pića popularnim kod komšija, kao i kod drugih gostiju koji vole centar Beograda.
U jutarnjim satima najatraktivniji deo ponude je doručak u stilu švedskog stola, sa izborom slanih i slatkih namirnica, voća, povrća, žitarica, peciva, domaćih kolača i specijaliteta šefa kuhinje. Tokom dana gostima su uvek na raspolaganju različite kombinacije napitaka na bazi kafe, kokteli, salate i paste koje zaista mogu da zamene obrok, ali i prepoznatljivi slatki specijaliteti koji su originalno dela ovdašnjih kuvara. Posebnost se ogleda u kompletnoj ponudi Ateljea vina Šapat, vinarije s kojom Lounge 27 deli iste vlasnike. Ta vina ne bi trebalo propustiti, a tu je i niz odličnih preporuka za kombinovanje s hranom na pravi način. Cene vina samo su ovde iste kao i u vinariji na Fruškoj gori, a kada u njima uživaju ovde, gosti kažu da se vinsko šaputanje nastavlja u gradu. Prilaz je lak, čak i kolima, a za parkiranje u blizini postoje čak tri garaže.
Adresa: Topličin venac 27, Beograd
Telefon: 011/20-22-900
Radno vreme: 12.00–21.00, bašta 8.00–22.00
www.townhouse27.com, Fb, IG
Kafana je kroz istoriju bila više od prostora za obedovanje; bila je mesto susreta pesnika i trgovaca, mesto gde su se donosile važne odluke i gde ...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), svečano je predstavio novo izdanje za 2025. godi...
pročitaj jošU moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj još