
Najbolji restoran u 2022. Geranium na krovu sveta!
Titula najboljeg restorana na svetu ostala je u Danskoj, a gastronomsku štafetu je, od Nome, preuzeo restoran Geranijum šefa Rasmusa Kofoeda. [c...
pročitaj jošŠef restorana Mirazur, Mauro Kolagreko je novi UNESCO-ov ambasador dobre volje. On je prvi šef u istoriji kojem je pripala ta čast.
Njegov zadatak u budućnosti će biti promocija delovanja Ujedinjenih Nacija na biološkoj raznolikosti. Ovu vest i Kolagrekovo imenovanje je objavila glavna direkrka UNESCO-a Odri Azulaj, a u objašnjenju odluke rekla da je Mirazurov šef izabran zbog svoje gastronomske filozofije utemeljene na senzibilitetu prema svetskom biološkom okolišu i održivosti.
View this post on Instagram
Sve namirnice sa kojima Kolagreko radi, dolaze iz njegove bašte koje okružuju restoran Mirazur. Celokupan rad je posvetio istraživanju i afirmaciji održivosti kao glavnog načela prehrane. Od uzgoja do kuvanja u svim formama. Od pekare, pa sve do visoke kuhinje. Njegova ekipa obrađuje pet hektara biodinamičkog povrtnjaka, deo sakupljaju u šumama u okolini, a sarađuje i sa malim lokalnim proizvođačima. Njegova filozofija je zasnovana na prirodnim sezonskim namirnicama koja poštuje vegetacione cikluse.
Osim što restoran Mirazur godinama ima tri zvezdice i proglašen je najboljim restoranom na svetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, 2020. godine postao je prvi restoran na svetu koji se potpuno oslobodio plastike.
Prvi champagne bar & shop u Beogradu nalazi se u društvu kafeterija, vinoteka, poslastičarnica, cvećara ali i delikatesa u okviru najmodernije ...
pročitaj jošKad krenete iz Novog Sada u Srem, preko mosta Slobode, između Sremske Kamenice i Bocki, u ovom restoranu možete otkriti sve čari klasičnih jela ti...
pročitaj jošZbog ljubavi prema dobrom zalogaju vlasnik restorana Constantin odlučio je da u srcu poslovnog Beograda napravi mali raj za ljubitelje italijanske ...
pročitaj još