Michelinov vodič Srbija za 2024. Bez zvezdice i 5 novih restorana u vodiču
Treću godinu za redom Michelinov vodič objavio je spisak beogradskih restorana koji će sa ponosom nositi prepoznatljive crvene table na svom ulazu ...
pročitaj jošNajnoviji Michelin Vodič za Beograd za 2024. godinu, najavljen u decembru, na listi ima pet novih ugostiteljskih objekata, što je ukupan broj podiglo na čak 22 preporučena restorana.
„Treću godinu za redom selekcija Michelin Vodiča za Beograd beleži porast broja prepoznatih i izabranih restorana, što je pokazatelj pozitivnog trenda razvoja kvaliteta i raznolikosti domaćeg ugostiteljstva i srpske gastronomske scene. METRO, kao veletrgovac i partner Michelin Vodiča, sa izuzetnim ponosom neguje partnerstva sa svojim profesionalnim kupcima, među kojima su prepoznati restorani u Beogradu. Naravno, pored ponosa osećamo i izuzetnu odgovornost da sva partnerstva budu primer kako da, kao pravi veletrgovac, održivo i dugoročno snabdevamo i kroz asortiman i usluge podržavamo HoReCa sektor. Pažljivo praćenje potreba ugostitelja u Srbiji pomaže da se jasno prepozna i definiše naša ponuda koja će uvek pružati domaće i svetske proizvode, treninge i usluge – na najvišem nivou i u skladu sa onim što ugostiteljima zaista treba“, rekao je André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO Cash & Carry Srbija.
Da podsetimo, u Michelin Vodiču za Beograd za 2024. godinu nalaze se Istok, Pinot, Klub Književnika by Branko Kisić, Na Ćošku i L’Adresse – kao pet novoizabranih restorana, od kojih je Istok dobio i oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni.
Pored novih restorana u selekciji, tu su i objekti čiji je kvalitet bio prepoznat i tokom prethodne dve godine, koliko postoji Michelin Vodič za Beograd. Među njima su:
Restoran Bela Reka se i dalje pohvaljuje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.
Predstavnici kompanije METRO Cash & Carry Srbija su tokom poseta restoranima izrazili želju da lokalna gastronomska scena nastavi da se razvija, kao i da svi do sada prepoznati restorani nastave sa inovacijama i negovanjem kvaliteta gastronomske ponude i ugostiteljskih usluga u Srbiji.
Prepoznatljiv, zelen, ukusan i mnogima omiljen – avokado. Za sve avokadoholičare, pravo mesto koje nudi bogat spisak jela sa ovom namirnicom - Avoc...
pročitaj jošDanijela Tešić je 2022. godine dotakla zvezdano nebo kada je dobila prvu Michelinovu zvezdicu za sommeliera u istoriji Dubaija. Ova talentovana mla...
pročitaj jošPrvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj još