Tradicionala 2025: Izbor za najbolji restoran – Lovac, Orašac i Mladost
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije Tradicionala 2025
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
55. RESTORAN LOVAC
Alekse Nenadovića 19, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00
Ležerna domaća atmosfera sa naznakama boemije, izverzirana usluga i nacionalna kuhinja koju mnogi svrstavaju među najbolje u gradu – prava mera za kafanu.
Srneći terin
Zečetina sa povrćem
Jelenski file na pireu od kestena
Ćumur na stolu
Lovac tiganj
Lovačka korpica
Orasnice, reform torta
56. RESTORAN ORAŠAC
Bulevar kralja Aleksandra 122, Beograd
Radno vreme: 09.00-24.00
Šarm ovog mesta podseća na davne dane, a posebnu draž daje jelovnik obogaćen isečcima iz starih novina.
Pasulj
Punjene paprike
Sarma
Sočni svinjski vrat
Dimljena pastrmka
Domaći salčići
Lokalno kraft pivo
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.