Juluius Meinl Kristina i ekipa
01.10.2023 Drink

Svetski dan kafe! Kristina Meinl: „Znam kakvu kafu volite da pijete u Srbiji“

Kristina Meinl, izvršna direktorka Julius Meinl, predstavnica pete generacije porodice Meinl u Beogradu.

Julius Meinl Katarina šoljica kafe

Julius Meinl predstavlja nove načine serviranja kafe

Sa grupom izvršnih direktora iz cele Evrope i regiona u poseti Beogradu je bila i Kristina Meinl, izvršna direktorka kompanije u Austriji i predstavnica pete generacije porodice Meinl, koja ovaj posao razvija i uspešno ga vodi duže od vek i po.
„Prvi put sam u Beogradu, ali vrlo dobro znam koliko se kod vas ceni kvalitetna kafa. Čak znam i kakvu kafu volite da pijete! To je srednje ka tamno pečena kafa, u kojoj je dobro balansirana gorčina i kiselost“, kaže ona.
A za to što smo izgradili ukus kad je kafa u pitanju, u velikoj meri je zaslužan baš Julius Meinl koji je tržištu ponudio kvalitetnu kafu i raznovrsne ukuse, predstavio i neke nove načine služenja i serviranja kafe.

Julius Meinl Kristina

Julius Meinl I je krajem XIX veka otvorio prvu pržionicu kafe u Evropi

Zajedno sa kolegama iz drugih zemalja obišla je Trening centar i tom prilikom rekla da je Beograd regionalni centar za obuku i lansiranje novih Julius Meinl ukusa i da će domaći HoReCa sektor, zahvaljujući tome, biti na izvoru svetskih trendova u ovoj industriji.
Kristinin predak, Julius Meinl I, još je krajem XIX veka otvorio pržionicu kafe u Beču, prvu u Evropi. Sve ostalo postaće istorija jednog fantastičnog porodičnog biznisa koji se prilagođavao svim epohama i koji danas, u 70 zemalja sveta, uspešno širi tzv. „kulturu bečkih kafea“, koncept uživanja u kafi koji je na UNESCO listi nematerijalne svetske baštine.
„Srbija je prepoznata po vrlo dobroj ugostiteljskoj ponudi, ne samo u regionu, već i šire, a kafa je uvek važan deo te ponude. Gosti dolaze tamo gde je dobra kafa, jednostavno“, kaže ona. To dobro razumeju i vlasnici i menadžeri hotela, restorana i kafe barova jer su uvideli da dobra ponuda kafe utiče na kompletan utisak koji gosti ponesu iz njihovih lokala. Bogatstvo ponude kafa i čajeva Julius Meinl, atraktivne i vrhunski dizajnirane šoljice, koncept serviranja kafe – sve ono što vole gosti, zavoleli su i oni kod svog dobavljača.

Julius Meinl barista centar

Julius Meinl Srbija najveći distributer kafe u Srbiji

Julius Meinl Srbija najveći je distributer kafe i čaja u domaćem HoReCa sektoru sa tržišnim udelom od skoro 25 odsto i posluje u Srbiji duže od 10 godina.
Julius Meinl posluje duže od 160 godina i jedna je od najvećih i najuspešnijih porodičnih biznisa na svetu. Ova poznata kafa se pije u više od 70 zemalja sveta. Julius Meinl je poznat po svom programu saradnje sa zajednicama proizvođača kafe u Ugandi i Kolumbiji, kroz koji im pomaže da unapređuju svoje porodične biznise i čine ih održivim kroz generacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije