Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošDžejmi Oliver je pokazao kako šef postaje TV zvezda i ujedno inspirisao ceo svet da kuva. Ali, kada je biznis sa restoranima u pitanju, izgleda da je potrebno nešto drugo.
Svaki biznis je maraton i na kraju pobeđuje sposobniji, uporniji, bolji. Lokalni mediji u Liverpulu su objavili kako Gordon Remzi otvara restoran u prostoru nekadašnjeg restorana Džejmija Olivera, koji je radio kao deo lanca „Jamie Oliver’s Italian“.
Kao što vam je već poznato, širenje na restoranski biznis je Džejmija Olivera umalo koštalo svega što je zaradio. Restorani su mu bili osrednji, prostori su bili skupi i slavni TV šef je pokušao da se spasi bankrota tako što je ulagao dobar deo ličnog bogatstva. Ipak, na kraju je morao odustati. Pokazalo se da kuvanje na televiziji i vođenje restorana nije isto.
View this post on Instagram
Džejmi Oliver je autentična televizijska zvezda. Beskrajno simpatičan, sa prepoznatljivim šuškanjem, fenomenalnom mimikom, a kamera ga je obožavala. Stažirao je kod Đenara Kontalda i radio sa su-šef u River kafeu pre nego što je restoran u Fulamu dobio prvu zvezdicu, da bi ga 1997. godine, nakon pojavljivanja u jednom dokumentarcu BBC-jevi producenti angažovali u, sada već, legendarnom serijalu „Goli kuvar“. Ostalo je već istorija.
Za razliku od Džejmija, Gordon Remzi je šef čiji su restorani do sada dobili već 16 Mišlenovih zvezdica pre nego što je odlučio da postane TV zvezda. Potpuno drugačijeg stila, namćor koji vrlo često vređa početnike u „Master Šefu“ ili ih maltretira u „Paklenoj kuhinji“. No, baš zbog toga je gledanost svakog njegovog TV šou neprestano rasla. Kako je postajao popularniji, njegovih 9 restorana je izgubilo zvezdice što je možda najbolji pokazatelj da je jako teško biti uspešan na oba koloseka.
Remzi je daleko iskusniji šef od Džejmija, pa danas njegova porodična firma upravlja sa 35 restorana u svetu i neprestano širi biznis, a i broj TV emisija raste.
Restoran Džejmija Olivera u Liverpulu je radio deset godina, a zatvoren junu 2019. godine. Datum otvaranja Remzijevog novog restorana „Bread Street Kitchen“ u istom prostoru još nije najavljen.
Molekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj još