Adio Noma! Fine dining kreće novim putem
Šef Rene Redžepi će i nakon najavljenog zatvaranja restorana Noma nastaviti da utiče na gastronomiju kroz svoje buduće projekte. Ipak model upravlj...
pročitaj jošNe zna se na šta su Italijani osetljiviji, hranu, fudbalsku reprezentaciju ili operu. Fudbal i arije nas ovde primarno ne interesuju tako da ostaje hrana. Britanska TV šefica Najdžela Loson je to nedavno osetila kada je pripremila pastu alla putanesca, ali u svojoj objavi na društvenoj mreži promenila je naziv jela. Navodno, bio joj je previše vulgaran! Brojne žučne reakcije Italijana su je naterali da skine objavu.
Sada se italijanskim gastro svetinjama poigrao još jedan šef, ali daleko ozbiljniji i priznatiji. Naime, šef Rene Redžepi je na svom Instagram profilu objavio video na kojem tostira panettone i od njega pravi sendvič sa sirom.
“Neka mi oproste moji prijatelji iz Italije, ali stari panettone sa francuskim sirom bolji je od samog panettonea”, napisao je Redžepi.
Sudeći po komentarima, većina pratilaca, ne samo da je oprostila danskom šefu, već mu je čestitala na odličnoj kombinaciji.
View this post on Instagram
U eri moderne kuhinje sve češće zaboravljamo na stare tehnike kuvanja. Konfitiranje, jedna od njih, nastala je još u vreme kada nije bilo frižidera...
pročitaj jošNetflix priprema pravu poslasticu za sve ljubitelje gastronomije. Naime, nedavno je povrđeno da ovaj najpopularniji streaming servis počinje sniman...
pročitaj jošKompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj još