I bi Michelin Srbija 2024, i ne bi zvezdica
Lista restorana u Michelin Srbija vodiču za Srbiju (čitaj: Beograd) je duža za 5 restorana, ali toliko željena zvezdica je i ove godine izostala. ...
pročitaj jošDragan Cvetković Cvele, šef kuhinje restorana Bela Reka otkriva sjajan recept za jedno od jela zbog kojeg se Bela Reka našla u Michelinovom vodiču za Srbiju
Ukoliko već niste, memorišite lokaciju na kojoj se nalazi restoran Bela Reka ukoliko želite da okusite prave specijalitete sa našeg podneblja. Recepti su autentični i blago modifikovani, tačnije, unapređeni.
Šef kuhinje Dragan Cvetković – Cvele i njegov tim dobili su krunu za svoje umeće kad je restoran ušao u Michelinov vodič za Srbiju za 2021. godinu. Cvele je za naše čitaoce otkrio sjajan recept za dimljenu butkicu koja je jedan specijaliteta ove kuće.
SASTOJCI:
* Dimljena svinjska butkica
* Stari kajmak
* Krompir
* Belo vino
* Beli luk
* Crni luk
* Slanina
* So
* Biber
* Kisela pavlaka
* Peršun
* Sušeni crni luk
PRIPREMA:
Dimljenu butkicu kuvati oko 2 sata. Nakon toga, odstranite kožu i odvojite meso od kostiju. U tiganju propržite beli luk, dodajte kiselu pavlaku, belo vino, biber i kajmak. Sjedinite sve navedeno kako biste dobili kompaktan sos. U takav sos dodajte očišćenu butkicu i sve sjedinite.
PRILOG:
Obarite krompir u ljusci. Kad je kuvan očistite ga i narendajte. Začinite solju, biberom, peršunom i prženim crnim lukom. Tu smesu oblikujte u kalupu za burger i propržite u tiganju sa obe strane tako da dobije hrskavu koricu.
Na tanjir stavite „burger“ od krompira, preko butkicu sa sosom od kajmaka, a preko prženu hrskavu slaninu i sušeni crni luk.
DRAGAN CVETKOVIĆ
šef kuhinje restorana Bela Reka
Pastry chef restorana Faro Dunja Lukić je nakon završenog fakulteta u Moskvi, odlučila da poslastičarstvo bude njena profesija. Uspešno je završila...
pročitaj jošNetflix priprema pravu poslasticu za sve ljubitelje gastronomije. Naime, nedavno je povrđeno da ovaj najpopularniji streaming servis počinje sniman...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Rege...
pročitaj još