
Ko stiže na Belgrade Cocktail Festival 7. juna i zašto to ne smete propustiti
U subotu, 7. juna, Beograd će ugostiti Belgrade Cocktail Festival - veliko okupljanje vodećih barmena iz Srbije, Centralne i Istočne Evrope, u orga...
pročitaj jošFLAMINGO MILANESE
Rita’s Tiki Room, Milano
SASTOJCI: 45 ml kamparija * 10 ml Galliano l’Autentico * 15 ml kašase, po mogućnosti Germana Soul * 10 ml lime oleo saccharum (vidi napomenu) * 10 ml soka od limete * 2 crtice absinta, po mogućnosti La Fée Parisienne
PRIPREMA: Iskombinujte sve sastojke u šejkeru napunjenom ledom. Mućkajte dok se ne ohladi, a zatim procedite u drugi šejker. Protresite bez leda, da se sastojci potpuno sjedine. Procedite u ohlađenu Nick & Nora čašu i ukrasite listom bambusa.
NAPOMENA: Lime Oleo Saccharum napravite tako što ćete ostaviti 30 grama oljuštene kore limete sa 300 grama superfinog granuliranog šećera 24 sata na sobnoj temperaturi. Dodajte 300 ml sveže oceđenog soka od limete i lagano mešajte dok se šećer potpuno ne otopi. Procedite u bocu koja se može zatvoriti. Možete ga čuvati tri dana u frižideru.
ZOMBIE SPRITZ
Matt Reysen, Dante New York
SASTOJCI: 45 ml Lillet Rosé * 15 ml aperola * Santa Teresa 1796 * 1 barska kašičica absinta * 1 barska kašičica likera od banane, po mogućnosti Gray Goose * 15 ml soka od grejpa * 8 ml soka od limete * 8 ml sirupa od cimeta (vidi napomenu) * 2 crtice angostura bitersa * 1 crtica fiziološkog rastvora (so:voda – 1:4) * 30 ml Cava roze.
PRIPREMA: Pomešajte sve sastojke, osim Cava rozea, u šejkeru i protresite sa ledom. Procedite u vrč ili tiki čašu preko zdrobljenog leda. Dopunite čašu sa Cava rozeom. Ukrasite kriškom grejpa i svežom mentom.
NAPOMENA: Za sirup od cimeta u posudu sipajte 200 ml vode, 250 g šećera i 5 štapića cimeta. Pustite da provri, ostavite da se ohladi i izvadite štapiće cimeta. Procedite u posudu koja se može zatvoriti. Možete je držati u frižideru do mesec dana.
WHITE NEGRONI PIÑA COLADA
Mirko Turconi, Piano 35 Lounge bar, Torino
SASTOJCI: 30 ml meskala, po mogućnosti Mal Bien * 15 ml tekile * 15 ml Suze aperitiva * 15 ml Mahina Coconut ruma * 15 ml soka od limuna * 22 ml soka od ananasa * 7 ml simple sirupa
PRIPREMA: Pomešajte sve sastojke u šejkeru napunjenom ledom i protresite dok se ne ohladi. Sipajte u rocks čašu sa ledom. Na kraju dodajte 4-5 daševa angostura bitersa i garnirajte sa percima od ananasa.
Na Svetskom prvenstvu barmena, održanom u Madeiri, predstavnik Udruženja barmena Srbije, barmen Boban Lazarević, napravio je fantastičan uspeh i po...
pročitaj jošZa sve one koji žude za putovanjima i odmorom upravo sada, beogradska vinilna izakaya i koktel bar KISSA10 tokom jula organizuje teleportaciju na r...
pročitaj jošČitaocima magazina CafeBar & Restoran bartender Zoran Budimirović poklanja recept sjajno izbalansiranog koktela Brankoni, čiji ključni sastojak...
pročitaj još