
Mesta se menjaju, ali dobri rituali ne moraju: Black’n’Easy, tvoj najbolji saputnik
Leto je vreme kada se menjaju lokacije, ali ne i navike koje volimo. Među njima, turska kafa zauzima posebno mesto. I dok se menjaju pejzaži i rita...
pročitaj jošDok danima unazad gledamo paprene račune sa srpskih zimovališta na kojima vam je za kafe i limunade potrebno i preko hiljadu dinara, gazda Mlađo iz Dragačava i ove zime obara rekorde. U selu Kotraža je takođe zimska idila, okruženi ste snegom i lepom prirodom, a šolja kafe košta 30 dinara, a ako želite uz to i kiselu vodu onda je račun za deset dinara veći.
„Sve je poskupelo, ali mi nismo. Nama je draže da imamo stalne mušterije i da radimo, nego da povećamo cene i kafana bude prazna. Dnevno skuvamo po 100 kafa i tu se već nabare odrđena cifra i ne žalimo se. Poenta je da ne treba biti alav i stvari dođu same od sebe“, priča za portal Rina.rs kafedžija Mladen Ravić iz sela Kotraža.
Uz nekoliko kafa gostima se poslužuju ratluk i domaće slatko, a kad odmakne dan polako se prelazi na domaću rakiju čija čašica takođe ima minimalnu cenu. Korona virus jeste smanjio obim posla, ali kafana i dalje radi punom parom upravo zahvaljujući ljubaznom domaćinu i dobroj usluzi.
„Uz kafu meštani vole popiti i domaću ljutu, a jedna čašica je 40 dinara. U odnosu na Zlatibor ili Kopaonik, mi ovde u selu stvari posmatramo drugačije. Poštujemo kvalitet, mušterije, u suprotnom ostajemo ili bez jednog ili drugog, jer ja živim od toga da mi dođe prvi komšija i drugi meštani, a na turističkim mestima si samo prolaznik. Bitno nam je da mušterije u ovom malom mestu se vraćaju kod nas“, rekao je zadovoljno Mladen.
Usred vrele letnje sezone, beogradski June Café pokrenuo je osveženi večernji meni — kako bi letnje večere s prijateljima bile još prijatnije i zan...
pročitaj jošBrend Lacoste napravio je novi iskorak u svetu ugostiteljstva otvaranjem Le Café Lacoste u Monaku u prestižnom hotelu Le Méridien Beach Plaza. Ovaj...
pročitaj jošBeograd je ovog leta dobio još jednu dozu italijanskog šarma – i to u najboljoj kombinaciji: platna, četkice i čaše hladnog Mionetto Prosecca. Na k...
pročitaj još