Srbija domaća kafa
25.01.2022 Cafe Bar

Gazda Mlađa koji naplaćuje kafu 30 dinara poručuje: „Ne treba biti alav“

Dok danima unazad gledamo paprene račune sa srpskih zimovališta na kojima vam je za kafe i limunade potrebno i preko hiljadu dinara, gazda Mlađo iz Dragačava i ove zime obara rekorde. U selu Kotraža je takođe zimska idila, okruženi ste snegom i lepom prirodom, a šolja kafe košta 30 dinara, a ako želite uz to i kiselu vodu onda je račun za deset dinara veći.

„Draže mi je da imam stalne mušterije, nego da poskupimo“

„Sve je poskupelo, ali mi nismo. Nama je draže da imamo stalne mušterije i da radimo, nego da povećamo cene i kafana bude prazna. Dnevno skuvamo po 100 kafa i tu se već nabare odrđena cifra i ne žalimo se. Poenta je da ne treba biti alav i stvari dođu same od sebe“, priča za portal Rina.rs kafedžija Mladen Ravić iz sela Kotraža.
Uz nekoliko kafa gostima se poslužuju ratluk i domaće slatko, a kad odmakne dan polako se prelazi na domaću rakiju čija čašica takođe ima minimalnu cenu. Korona virus jeste smanjio obim posla, ali kafana i dalje radi punom parom upravo zahvaljujući ljubaznom domaćinu i dobroj usluzi.
„Uz kafu meštani vole popiti i domaću ljutu, a jedna čašica je 40 dinara. U odnosu na Zlatibor ili Kopaonik, mi ovde u selu stvari posmatramo drugačije. Poštujemo kvalitet, mušterije, u suprotnom ostajemo ili bez jednog ili drugog, jer ja živim od toga da mi dođe prvi komšija i drugi meštani, a na turističkim mestima si samo prolaznik. Bitno nam je da mušterije u ovom malom mestu se vraćaju kod nas“, rekao je zadovoljno Mladen.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: RINA.RS

FOTO: GETTY IMAGES

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije